Nova vest
Tenis

Petak, 20.01.2012.

13:29

AO: Igraju Nole, Janko, Ana i JJ

Šestog dana Australijan Opena, u subotu, na teren će izaći troje srpskih predstavnika u singlu, a jedan u dublu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Novak Đoković, Janko Tipsarević i Ana Ivanović igraće mečeve trećeg kola, dok Jelenu Janković, koja se već plasirala u osminu finala singla, očekuje start takmičenja u miksu.

Đoković igra protiv Nikolasa Maua iz Francuske treći meč po redu na „Rod Lejveru“, što znači da bi na teren mogao da izađe najranije oko 4 časa po srednjeevropskom vremenu. Njima dvojici će to biti drugi međusobni susret, a prvi su odigrali pre skoro šest godina u Mecu, kada je Đoković slavio.

Program na tom terenu otvaraju Ruskinja Marija Kirilenko i aktuelna šampionka Vimbdlona Petra Kvitova, dok se potom sastaju Nemica Anđelika Kerber i Ruskinja Marija Šarapova.

U večernjem programu, od 9 časova po srednjeevropskom vremenu, na tom terenu igraju Amerikanka Serena Vilijams i Greta Arn iz Mađarske, dok je potom na programu susret Kanađanina Miloša Raonića i domaćeg tenisera Lejtona Hjuita.

Ivanovićeva i Amerikanka Vanja King igraju drugi meč na „Hajsensu“, odmah posle duela Portugalca Frederika Žila i Žo-Vilfreda Conge iz Francuske. Ivanovićeva je do sada sva tri puta slavila protiv Kingove, a posle njihovog duela sastaju se Nemica Sabine Lisicki i Svetlana Kuznjecova, dok će poslednji singl meč na tom tereu odigrati Endi Mari i Francuz Mikael Ljodra, najranije od 9 časova.

Tipsarevića očekuje duel sa Rišarom Gaskeom iz Francuske i taj meč je treći po redu na Margaret Kortu. Njihov do sada jedini duel dobio je Gaske, a odigrali su ga 2005. godine u Kvinsu. Od 1 čas posle ponoći program na njemu otvara dubl meč legendi, a potom na teren izlaze Ruskinje Vera Zvonarjova i Ekaterina Makarova. Posle Tipsarevića i Gaskea na istom terenu igraju Kazahstanac Mihail Kukuškin i Gael Monfis iz Francuske.

Jankovićeva u paru sa Australijancem Bernardom Tomićem u subotu počinje takmičenje u miksu na prvom Gren slemu sezone. Srpsko-australijsku kombinaciju u prvom kolu očekuje meč protiv domaćeg para Ešli Barti i Bendžamina Mičela, a on je treći po redu na Šou Kortu 2. Pre njih sastaju se Rumunka Sorana Kirstea i Sara Erani iz Italije, odnosno Argentinac Huan Ignasio Čela i David Ferer iz Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu