Nova vest
Tenis

Sreda, 18.01.2012.

05:04

Jelena Janković još jednom rutinski

Najbolja teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se bez većih problema u treće kolo Australijan opena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jankovićeva je u drugoj rundi savladala Tajvanku Kai-Čen Čang rezultatom 6:4, 6:2, za 88 minuta borbe.

Jelena u trećem kolu igra protiv Amerikanke Kristine MekHejl, koja je posle preokreta pobedila Novozelanđanku po pasošu (Splićanku po rođenju) Marinu Eraković - 3:6, 7:6 (7-4), 6:3, posle 167 minuta borbe. U jedinom dosadašnjem meču, u Čarlstonu 2011. godine (šljaka), Jelena je pobedila 6:2, 6:0.

Ako prođe i taj meč, u osmini finala čeka je najverovatnije Karolina Voznijacki, prva teniserka sveta.

Jelena je odlično počela meč sa Tajvankom, koja je 149. na svetu, prvi put je prošla prvu rundu Ozi opena i do glavnog tuirnira je prošla kroz kvalifikacije, a zatim je ubedljivo pobedila Petru Martić iz Hrvatske.

Međutim, posle brejka na samom startu Jelena je dozvolila rivalki ribrejk, pa se do pola seta igralo ravnoprvavno, gem za gem. Usledila je još jedna razmena brejkova, ali je posle osam gemova Jelena zaigrala kako ume, oduzela protivnici serivs u sledećem gemu i rutinski privela set kraju.

Posle 1:1 u drugom setu srpska teniserka pravi dva uzastopna brejka i efektivno završava meč. Ostatak je bio rutinska egzekucija, pa je bez previše napora srpska teniserka prebrodila rundu u kojoj je stala prošle godine i obezbedila popravak bodovnog salda. To je, nadamo se, najava uspešnije sezone na gren slemovima, na kojima je JJ prošle godine imala veoma loš skor: 6-4, najslabiji još od 2005.

Tajvanka je na meču imala dve brejk šanse i obe iskoristila, Jelena je kontrolisala rezultat i na servis protivnice, imala osam brejk lopti i iskoristila 5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu