Peking 2008

Rajko Prodanović: ''Zadovoljan učinkom u reprezentaciji''

S obzirom da je iz Gajdobre, mesta nedaleko od Bačke Palanke, bilo je logično da odabere rukometni klub Sintelon. Međutim, Rajko Prodanović smatrao je da svoj talenat može mnogo bolje da razvije u Jugoviću iz Kaća. 21-godišnji rukometaš je došao u Kać 2001.godine zajedno sa Dobrivojem Markovićem.

Peking 2008 ponedeljak 25.02. 12:53 Komentara: 20

Dobrivoje Marković: ''Hoću još da napredujem!''

U svoj sadašnji klub Jugović Unimet iz Kaća, rukometni reprezentativac Srbije Dobrivoje Marković je došao posle kratkotrajnog treniranja u Sintelonu. U bačkopalanačkoj ekipi je tada bila velika konkurencija (Šešum, Beljanski, Čupković, Mirković, Kekezović) i Dobrivoje je smatrao da može bolju priliku da dobije u Jugoviću. Čelnici kluba iz Kaća organizovali su audiciju za mlade igrače 2001. godine i tada u klub dolaze Prodanović i Marković.

Peking 2008 utorak 12.02. 18:55 Komentara: 25

Jovana Bogdanović: ''Sanjam Olimpijske igre''

Pre podne – trening. Popodne – škola. Uveče – ponovo trening. Ovako izgleda dan jedne od najtalentovanijih plivačica Srbije, Jovane Bogdanović. Prilično je teško ispuniti sve obaveze, ali ova petnaestogodišnja devojčica, članica plivačkog kluba Beograd, uz mnogo truda postiže vrhunske rezultate.

Peking 2008 četvrtak 17.01. 18:16 Komentara: 27

Čavić za B92: "U Pekingu osvajam medalju"

Milorad Čavić, najbolji srpski plivač, za B92 priča o planovima pred Olimpijske igre, o tome kako je uticao na mlade plivače u Srbiji, kakve probleme ima da obezbedi sredstva za pripreme i procenjuje da može da osvoji medalju u Pekingu 2008. godine.

Čavić je rođen u Anahajmu, u Kaliforniji, 1984. godine, a do sada je nastupio na Igrama u Sidneju i Atini. Iza sebe ima dva svetska prvenstva i po dva evropska prvenstva u velikim i malim bazenima i jedan svetski rekord, a na poslednja dva velika takmičenja na kojima je učestvovao, bio je uspešan. Na šampionatu Evrope u Helsinkiju osvojio je dve medalje, jednu zlatnu, a na Svetskom prvestvu u Melburnu završio je finalnu trku na šestom mestu iako je ostvario ukupno treće vreme (u kvalifikacijama).

Miloš Šaranović petak 3.08. 13:18 Komentara: 21

Su čim ćemo izać' pred Kineze?

Olimpijske igre u Atini 2004. godine bile su potpuno neuspešne za sportiste iz Srbije. Jasna Šekarić osvojila je srebrnu medalju, a drugo mesto pripalo je i vaterpolistima.

Dan pred četvrtfinalnu utakmicu odbojkaškog turnira (koju je selekcija tadašnje SCG izgubila) tadašnji predsednik (tadašnjeg) OKSCG Dragan Kićanović rekao je da «nije pravi trenutak za analize» stanja srpskog olimpijskog sporta.

Prošle su tri godine, košarkaši se pripremaju za Evropsko prvenstvo, odbojkaši će olimpijsku 'vizu' tražiti na svom prvenstvu kontinenta, vaterpolisti na završnici Svetske lige. Do Pekinga je ostalo još godinu dana, za analize je sada kasno, ali je trenutak zgodan da se napravi neka vrsta preseka...

Miloš Šaranović petak 27.07. 23:20 Komentara: 9