Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.06.2010.

22:54

Grupa F: Slovačka - Italija (16h)

Reprezentacija Italije u četvrtak igra protiv selekcije Slovačke, u prvoj utakmici trećeg kola F grupe na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Taj meč se igra od 16 časova na stadionu ‘Elis park’ u Johanesburgu.

Aktuelni svetski prvaci su u nešto povoljnijoj poziciji s obzirom da sa pobedom sigurno prolaze u osminu finala, dok je jedinom debitantu na Svetskom prvenstvu, osim trijumfa, potrebno i da Novi Zeland u duelu sa Paragvajem ne osvoji sva tri boda.

Prethodnih dana javnost u Italiji je kritikovala kapitena Fabia Kanavara. Jedan od najzaslužnijih pojedinaca za osvajanje titule svetskog prvaka pre četiri godine u Nemačkoj sada je glavni krivac za oba primljena gola, u duelima sa Paragvajem i Novim Zelandom.

"Mi smo jedinstven tim. Mi ne istražujemo i ne orkivljujemo onoga ko je pogrešio", odgovorio je Kanavaro na kritike italijanskih novinara.

U anketi dnevnika "Gazeta delo sport" čak 69,2 odsto ispitanika glasalo za izostavljanje Kanavara iz prvog tima ‘Azura’.

Selektor Italijana Marćelo Lipi najavljivao je da će se za meč sa Slovačkom u tim vratiti oporavljeni glavni kreativac na sredini terena Andrea Pirlo, ali nastup prvotimca Milana još uvek nije siguran. Izvesno je da na golu neće biti prvog čuvara mreže Đanluiđija Bufona, a očekuje se da, do sada neprimetnog Alberta Đilardina, u napadu zamene Antonio Di Natale i Đanpaolo Pacini.

"Do sada nam nije išlo baš najbolje, ali zbog toga ne smemo da klonemo duhom. Čaša je uvek polupuna, a nikada poluprazna", ocenio je selektor Lipi.

On je, takođe, dodao da za njegove pulene Svetsko prvenstvo tek sada počinje. Uoči raspleta u F grupi mnogi se vraćaju na 1982. i 2006. godinu, kada su Italijani na turnirima u Španiji i Nemačkoj na startu takmičenja bili veoma neubedljivi, ali su na kraju stigli postali svetski prvaci.

Slovačka reprezentacija je u prva dva meča pokazala da joj nedostaje iskustvo igranja na velikim takmičenjima. U prvom kolu protiv Novog Zelanda ispustili su pobedu u nadoknadi vremena, dok se na meču protiv Paragvaja njihova igra potpuno raspala nakon primljenog gola.

Selekotr Vladimir Vajs je i dalje veoma ljut na slovačke novinare koji su, prema njegovim rečima, uoči prvenstva širili nerealni optimizam.

"Ljudi zaboravljaju da je ovo naše prvo učešće na Mundijalu. Radimo najbolje što znamo. Iako još nismo ostvarili trijumf i dalje smo u igri za plasman u drugi krug što je pozitvna stvar", zaključio je Vajs.

U timu Slovačke od prvog minuta očekuje se oporavljeni Miroslav Štok, koji je protiv Paragvaja propustio priliku za gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu