Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.06.2010.

22:52

Minimalac Nemačke za prvo mesto

Reprezentacija Nemačke pobedila je Ganu minimalnim rezultatom i osvojila prvo mesto u grupi D na SP.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jedini gol na meču postigao je Mesut Ozil, a selekcija Gane se i pored poraza takođe plasirala u nastavak takmičenja.

Iako je Gana u meč ušla sa namerom da se pre svega brani, na kraju je imala više šuteva od rivala. Međurim, udarac Ozila sa 20 metara odlučio je meč u 60. minutu. Gana je prošla dalje zahvaljujući porazu Srbije od Australije.

U prvom delu meča ekipe su bile izjednačene, a Filip Lam uspeo je da spesi svoj gol pošto je na liniji zaustavio šut Gijana glavom uz pomoć grudi.

Sa druge strane, Kingsona je prvi ugrozio Ozil, ali je golman Gane uspeo nogama da zaustavi loptu. Nekoliko minuta ranije Kingson je moraoda interveniše i posel centaršuta Podolskog jer se lopta od Mensaha odbila ka njemu.

Potom su pokušavali Kakau i Švajnštajger, ali je bivši golman Vigana dobro intervenisao. Sa druge strane Švajnštajger je sjajno reagovao u odbrani presekavši loptu neposredno pre pokušaja Ajeua da šutira. Potom je odlično reagovao i Fridrih koji je sprečio centaršut Asamoe ka Gijanu.

Na ovom meču su prvi put u istoriji Mundijala jedan protiv drugog igrala dva brata. Nemac Kevin Prins suprotstavio se Džeromu iz Gane.

“Crne zvezde” su stvorile još jednu dobru šansu posle pauze na poluvremenu, ali je pokušaj Asamoe zaustavio Manuel Nojer.

Već u prvom napadu posle pogotka Ozila u 60. minutu, Princ Tagoe je imao šansu da izjednači, ali je njegov udarac glavom na drugoj stativi blokirao Boateng.

Oba tima su u finišu meča smanjila ofanzivu, Nemci su imali prednost koja ih je vodila u nokaut fazu, dok je Gana bila u istoj situaciji zahvaljujući prednosti Australije protiv Srbije.

Gana će u osmini finala igrati protiv SAD-a, a Nemačka protiv Engleske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu