Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.06.2010.

18:17

U stampedu povređeno deset osoba

Deset osoba je povređeno u stampedu navijača pre početka utakmice između Nigerije i Južne Koreje, koja je odigrana na stadionu u Makulong u Johanzburgu.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Prema prvim informacijama, više hiljada navijača je pokušalo da uđe na stadion koji ima kapacitet 10.000 mesta, pa je u trenutku kada su otvorene kapije nastao veliki stampedo u kome je nekoliko ljudi povređeno. Policija je odmah zatvorila sve ulaze na stadion kako bi uvela red i zaustavila masu.

Međutim, navijači su potom ponovo pokušali da uđu na stadion i tada je došlo do novog stampeda u kome je pregaženo još nekoliko osoba. Nakon nove intervencije policije masa se napokon razišla. Jedan policajac je teže povređen, dok su ostali zadobili samo lakše povrede.

Prema prvim izveštajima, povređeno je ukupno deset osoba. Incident se dogodio samo pet dana pre početka SP, a afrički fudbal je i ranije imao sličnih problema.

U sličnoj situaciji, koja se dogodila 2009. godine, u stampedu na kvalifikacionoj utakmici između Obale slonovače i Malavija poginule su 22 osobe. FIFA je zbog tog incidenta kaznila Fudbalski savez Obale Slonovače sa 46.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu