Nova vest
Fudbal

Subota, 05.06.2010.

23:35

Trijumf Gane, poraz Australije, remi Italije...

Odigrano je osam prijateljskih utakmica pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, a rivali Srbije u grupi D imali su polovičan učinak.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Gana je pobedila Letoniju sa 1:0, dok je Australija izgubila od SAD-a sa 3:1. Slovačka je bila ubedljiva sa Kostarikom 3:0, a istim rezultatom Rumunija je bila bolja od Hondurasa. Alžir je minimalnim rezultatom dobio UAE, a Švajcarska i Italija remizirali su 1:1. Južna Afrika je pobedila Dansku sa 1:0, a Holandija je deklasirala Mađarsku 6:1.

Jedini gol na utakmici Južne Afrike i Danske postigao je Katlego Mfela u 75. minutu. Domaćin Svetskog prvenstva je u 90. minutu mogao da duplira prednost, ali je Surprajz Moriri bio neprecizan. Fudbaler Evertona Stiven Pienar danas je odigrao 50. utakmicu za reprezentaciju Južne Afrike.



Reprezentacija Južne Afrike, koja je neporažena u poslednjih 12 utakmica, a na Mondijalu će igrati u Grupi A sa selekcijama Urugvaja, Meksika i Francuske.

Danska će se takmičiti u Grupi E sa Holandijom, Japanom i Kamerunom.

Aktuelni svetski šampion Italija u Ženevi je igrala nerešeno protiv Švajcarske, a strelci su bili Kvaljiarela u 15. za ’Azure’ i Inler u 10. minutu za Švajcarsku.

Na šampionatu u Južnoj Africi Italija će igrati u F grupi sa Slovačkom, Paragvajem i Novim Zelandom, dok se Švajcarska nalazi u H grupi u kojoj će se takmičiti timovi Španije, Hondurasa i Čilea.

Slovačka, rival Italije u grupi, lagano je dobila Kostariku, a strelci su bili Daglas Sekveira u 17. (auto-gol), Robert Vitek u 47. i Stanislav Šestak u 87. minutu iz jedanaesterca.



Rezultati:
Holandija – Mađarska 6:1
Južna Afrika – Danska 1:0
SAD – Australija 3:1
Slovačka – Kostarika 3:0
Gana – Letonija 1:0
Alžir – UAE 1:0
Rumunija – Honduras 3:0
Švajcarska – Italija 1:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu