Nova vest
Fudbal

Petak, 04.06.2010.

14:19

I Rio Ferdinand propušta Svetsko prvenstvo

Listi velikih zvezda koje će zbog povreda morati da propuste Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi u petak se pridružio i kapiten Engleske Rio Ferdinand.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ferdinand je povredio koleno leve noge tokom prvog treninga svoje selekcije u Južnoj Africi i odmah je prebačen u bolnicu. Očekuje se da će fudbaler Totenhema Majkl Doson zameniti Ferdinanda u timu, dok će Stiven Džerard preuzeti kapitensku traku.

Nema sumnje da su to loše vesti. Svi u timu su razočarani i tužni zbog Ria. To je bila prava nesreća, slučajnost i njegovu povredu nije prouzrokovao loš teren”, rekao je Kapelo.

Fudbalska asocijacija (FA) je potvrdila da će Ferdinand zbog povrede ligamenata pauzirati između četiri i šest nedelja.

Ferdinand je povredu zadobio u sudaru sa jednim od saigrača, a selektor engleskog nacionalnog tima Fabio Kapelo je kontakt opisao kao normalan.

Pored povrede Ferdinanda prvi trening Engleza po dolasku u Južnu Afriku obeležio je i povratak Gereta Berija, koji je sve vreme bio na terenu. Berijevo učešće na Svetskom prvenstvu je bilo pod znakom pitanja pošto je povredio ligamente članka u porazu Mančester Sitija od Totenhema.

Berijev povratak je išao po planu pa ga je Kapelo uvrstio u 23-člani tim za Južnu Afriku i selektor ‘gordog albiona’ veruje da će biti spreman da izdrži ceo trening dan posle prvog meča Engleske na Svetskom prvenstvu, 12. juna protiv Sjedinjenih Država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu