Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 17.02.2014.

20:31

Amerikancima zlato u plesnim parovima

Amerikanci Meril Dejvis i Čarli Vajt osvojili su zlato na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju u umetničkom klizanju u konkurenciji plesnih parova.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Dejvisova i Vajt su posle originalnog plesa i slobodnog programa sakupili 195,52 bodova i tako doneli Sjedinjenim Državama prvo zlato u plesnim parovima.

Takođe, njih dvoje su osvojili ukupno 15. zlato za svoju zemlju u istoriji u umetničkom klizanju.

Srebro, sa 190,99 bodova, osvojili su Kanađani Tesa Virtu i Skot Moar, koji tako nisu uspeli da odbrane titulu osvojenu pre četiri godine u Vankuveru.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našli su se domaći klizači Jelena Ilinjih i Nikita Kacalapov, koji su se prethodno okitili zlatom u timskom takmičenju u Sočiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

40 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu