Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 06.02.2014.

18:21

Zet menja šuraka u nošenju barjaka

Austrijski olimpijski komitet definitivno nema sreće sa kandidatima za nošenje zastave na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

Izvor:

Autor:

Default images

Prvobitno je trostruki olimpijski šampion u ski skokovima Tomas Morgenštern, ali se još oporavlja od pada i želi da se odmori do kvalifikacija koje su na programu u subotu.

Slična sudbina zadesila je i legendarnog Benjamina Rajha, koji će zakasniti na samu ceremoniju otvaranja, ali propustiti i superkombinaciju 14. februara.

Ipak, Rajh će biti spreman za veleslalom pet dana kasnije.

"Potpuno sam koncentrisan na tehničke discipline, tako da ću u Soči doputovati sedam dana kasnije nego što sam planirao", rekao je Rajh.

Iz pomenutih razloga, 35-godišnjaka nije bilo ni na nedavnom Svetskom kupu u švajcarskom Vengenu, koji je ujedno bio i poslednja prilika za ostvarivanje olimpijske norme. No, vladajuće telo je odlučilo da iskusnom Austrijancu dozvoli nastup, jer zbog medicinski problema nije mogao da se takmiči.

Austrijanci se nadaju trećoj sreći, a odluka je pala na takmičara u nordijskoj kombinaciji - Marija Štehera.

Šteher je stigao do zlata na 2002. i 2006. godine, a Igre u Rusiji biće mu šeste u karijeri. Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je Mario Benjaminov zet, jer je pre šest godina oženio njegovu sestru Karinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

42 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu