Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 02.02.2014.

13:15

Marija Hef-Riš – konačno je favoritkinja

Dugo je bila u senci svoje dobre prijateljice Lindzi Von, a sada je konačno došao trenutak da Marija Hefl-Riš ponese epitet favoritkinje pred neko veliko takmičenje.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Pred prethodne Zimske olimpijske igre Vonova je bila ta od koje se najviše očekivalo, ali je zbog povrede osvojila samo zlato u spustu. Hefl-Rišova, tada poznata samo kao Rišova, iz prikrajka je osvojila titule u superkombinaciji i slalomu, a Igre u Sočiju dočekuje kao vodeća u generalnom plasmanu.

Od Igara u Vankuveru i osvajanja velikog Kristalnog globusa 2011. godine Hefl-Rišova nekako nije ostvarivala rezultate kakvi su se od nje očekivali. Imala je problema sa povredama i za dve sezone je ostvarila samo četiri pobede.

Međutim, od početka ovogodišnjeg izdanja Svetskog kupa stvari je preokrenula u svoju korist, trijumfovala je na četiri trke u spustu, a i u ostalim disciplinama ostvarila je dobre rezultate i zasluženo se našla na čelu.



U ovom trenutku za Hefl-Rišovu može da se kaže da može da dođe do podijuma u svih pet disciplina, ali se Nemica ne opterećuje pred Soči.

Potreban vam je dobar rezultat u Svetskom kupu da biste imali samopouzdanje pred Olimpijske igre. Već sam rekla da bi ovo vrlo lako mogla da bude moja poslednja sezone, a već sam ostvarila sve svoje ciljeve. Niko to ne može da mi oduzme. Ali, što hladnija budem, imam veće šanse za dobar rezultat”, istakla je Hefl-Rišova.

Nemačka skijašica iza sebe već ima dva zlata, tako da vrlo dobro zna put do najsjajnijeg odličja na najvećem takmičenju u zimskim sportovima na svetu.

Potrebno vam je veliko samopouzanje. Sve se svodi na jedan dan, na stazu koja je postavljena, stanje snega, vašu formu. Potrebna vam je i sreća”, naglasila je Hefl-Rišova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

42 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu