Nova vest
Rukomet

Nedelja, 08.02.2009.

12:26

Žarko Šešum van životne opasnosti

Rukometni reprezentativac Srbije Žarko Šešum nalazi se van životne opasnosti posle frakture jagodične kosti zadobijene u napadu u jednom baru u Vespremu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šešumov saigrač iz kluba MKB Vesprem Rumun Marijan Kozma je ubijen, dok je Hrvat Ivan Pešić takođe zadobio teške povrede kada su ih nepoznati napadači izboli noževima ispred bara u Vespremu, na zapadu Mađarske, dok su proslavljali rođenje deteta jednog od saigrača, javila je mađarska novinska agencija MTI.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković rekao je u izjavi za B92 da srpski reprezentativac nije u životnoj opasnosti iako su prve vesti bile dramatične.

"Žarko Šešum je nastradao sinoć u nekoj gužvi, odnosno u tuči u jednoj diskoteci u Vespremu. Prve vesti su bile dosta dramatične, međutim, po informacijama ljudi iz kluba Foteks Vesprem i prema informacijama koje je Žarko dao predsedniku Saveza, on je u ovom momentu sa povredama jagodične kosti, očekuje ga operacija i nadamo se da će ta operacija proći kako treba i da će se vrlo brzo vratiti na teren.

Veliki incident se desio, jedan igrač Vesprema je ubijen, drugi igrač reprezentativac Pešić je, koliko imamo informacije, takođe uboden nožem, izvađen mu je bubreg u jutrošnjoj hirurškoj intervenciji, a Žarko je prošao sa povredama jagodične kosti i procene su lekara, nadamo se da ćemo to imati mnogo bliže danas u toku dana ili posle operacije, da bi on za nekih tri do četiri meseca mogao da nastavi svoju rukometnu karijeru; a ne treba trošiti reči, danas je sve taj incident duboko pogodio s obzrom da se radi o nekim sportskim posledicama i o povredi našeg reprezentativca koji, moram da kažem, ne bi ni mrava zgazio, izuzetno fin i korektan mladić, sa kućnim vaspitanjem, ali, eto, desilo se tako što se desilo", rekao je Đurković za B92.

Kozma je uboden u srce i uprkos naporima lekara, po dolasku u bolnicu proglašena je smrt 26-godišnjeg igrača. Pešić je uboden u leđa i morao je da bude podvrgnut operaciji tokom koje mu je izvađen povređen bubreg. Šešum je ostao bez svesti u napadu kada je pokušao da priskoči u pomoć Kozmi, a srpski reprezentativac je zadobio frakturu jagodične kosti, ali je van životne opasnosti i njegovo stanje je stabilno, saopštio je direktor bolnice u Vespremu Jeno Rač. Prema rečima Rača, Pešić je dobro, ali nije hteo da da više informacija o povredama dvojice igrača.

Predsednik MKB Vesprema Akoš Huniadfalvi rekao je mađarskim novinarima da se svađa iz kluba u kome su rukometaši bili premestila na ulicu.

„Igrači su se normalno ponašali kada je 30 mladića napalo Kozmu dok je igrao sa devojkom. Policija je sprovela opsežnu istragu, a dokazi pokazuju da napadači nisu bili iz Vesprema“, rekao je Huniadfalvi.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović izrazio je nadu da će se Šešum što pre oporaviti.

"Biće urađena intervencija na jagodičnoj kosti i kako smo se uplašili, biće sve u redu. Intervencija će biti obavljena sutra ili prekosutra, kada spadne otok", rekao je Marjanović agenciji Beta.

"Šešum nije udaren nikakvim predmetom, već rukom ili nogom kada je čučnuo kako bi ukazao pomoć Kozmi koji je ležao povređen. Kako su ostali prošli, on je dobro. Nadam se da će što pre da sanira ne samo povredu, nego i traumu koju je doživeo jer je ovo nečuveno", rekao je Marajnović.

On je dodao da je ovakva operacija za lekare rutinska i da Šešum neće biti prebacivan u neki drugi centar. Nakon toga biće poznato da li će Šešum ostati u Vepsremu ili će se vratiti u Bačku Palanku. Takođe, dodao je da je Šešumov otac već otputovao u Mađarsku gde će ostati sve vreme, ali da niko iz Saveza neće tamo ići.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

183 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu