Nova vest
Rukomet

Subota, 21.06.2008.

20:49

Srbija na Skandinavce i Egipćane

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rukometna reprezentacija Srbije igraće na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj u Grupi D u Poreču sa Danskom, Norveškom, Egiptom, Saudijskom Arabijom i prvoplasiranom ekipom sa Panameričkog šampionata, odlučeno je žrebom u Zagrebu. Svetsko prvenstvo održaće se od 16. januara do 1. februara 2009. u Hrvatskoj. Otvoriće ga utakmica Hrvatska - Južna Koreja, koja će se igrati u Splitu. Ostali domaćini su Zadar, Poreč, Osijek i Varaždin, dok se finale igra u Zagrebu.

U Grupi A igraće Francuska, Mađarska, Slovačka, Rumunija, drugoplasirana ekipa sa Panaameričkog šampionata i Australija.

U grupi B su Hrvatska, Švedska, Španija, Koreja, Kuvajt i trećeplasirana ekipa sa Panameričkog šampionata.

U grupi C su Nemačka, Poljska, Rusija, Makedonija, Tunis i Alžir.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković, koji je prisustvovao žrebu na zagrebačkom Trgu Bana Jelačića, zadovoljan je žrebom.

"Nikada nismo imali lakšu grupu", kratko je prokomentarisao Đurković.

Poslednja tri učesnika biće poznata po završetku Panameričkog šampionata, koji se od 24. do 28. juna održava u brazilskom Sao Karlosu. Na turniru igraju Grenland, Kanada, Argentina, Čile, Brazil, Urugvaj, Dominikanska Republika i Kuba. Prvak na prethodnom turniru bio je Brazil, a prethodna tri zlata pripala su Argentini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu