Nova vest
Tenis

Utorak, 01.06.2010.

22:17

Dan 11: JJ, Nole i Ziki na terenu

Svi preostali predstavnici Srbije na Rolan Garosu izaći će na teren u sredu, 11. takmičarskog dana na drugom Gren slemu sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Jelenu Janković i Novaka Đokovića očekuju četvrtfinalni dueli u singlu, dok će se Nenad Zimonjić u paru sa Slovenkom Katarinom Srebotnik boriti za finale miksa.

Jankovićeva se sastaje sa Kazahstankom Jaroslavom Švedovom i njihov meč je prvi na programu na terenu „Suzan Lenglen“ i počeće u 14 časova. Posle njih dve na isti teren izaći će Đoković, koji igra protiv Austrijanca Jirgena Melcera.

Jankovićeva i Švedova su do sada snage odmerile tri puta i to svaki put na tvrdoj podlozi. Dva puta je slavila srpska teniserka, ali mnogi najviše pamte meč u kojem je Kazahstanka pobedila i eliminisala treći reket sveta na prošlogodišnjem US Openu.

Đoković i Melcer su igrali samo dva puta i oba puta je slavio treći teniser sveta. Njih dvojica su prvi meč odigrali na tvrdoj podlozi u Mecu pre četiri godine, dok su se prošle godine sastali u Haleu na travi.

Posle mečeva Jankovićeve i Đokovića na programu je polufinale miksa između Amerikanke Vanje King i Kristofera Kasa iz Nemačke, koji igraju protiv Švedove i Austrijanca Juliana Noula.

Program na terenu „Filip Šatrije“ otvoriće duel najbolje teniserke sveta Amerikanke Serene Vilijams i Samante Stosur iz Australije, dok će posle njih na teren izaći dvojica Španaca Nikolas Almagro i Rafael Nadal. Treći meč na tom terenu odigraće Zimonjić i Srebotnikova, koji se sastaju sa Nurijom Ljagosterom Vives iz Španije i Oliverom Marahom.

Raspored mečeva, početak od 14 časova:
„Filip Šatrije“
Serena Vilijams – Samanta Stosur
Nikolas Almagro – Rafael Nadal
Katarina Srebotnik/Nenad Zimonjić – Nurija Ljagostera Vives/Oliver Marah
„Suzan Lenglen“
Jelena Janković – Jaroslava Švedova
Jirgen Melcer – Novak Đoković
Vanja King/Kristofer Kas – Jaroslava Švedova/Julian Noul

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu