Nova vest
Tenis

Sreda, 26.05.2010.

13:00

Troicki lako do trećeg kola

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u 3. kolo Rolan Garosa pobedom nad Karstenom Bolom iz Australije 6:4, 6:3, 6:2 posle sat i 43 minuta.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Naš teniser je dominirao u gotovo svim segmentima igre, tako da je zasluženo slavio protiv Australijanca. Osim Troickog, niko od srpskih predstavnika u singlu ne igra u sredu. Troicki će se u borbi za osminu finala sastati sa boljim iz duela Mihail Južnji – Lukaš Lacko, dok će kasnije u toku dana u paru sa Dušanom Vemićem igrati protiv Džefa Koetzija i Andreasa Sepija.

U tri seta Troicki je napravio ukupno pet brejkova, dok je Bol uspeo da vrati samo jedan, i to u poslednjem setu. Na početku meča našem teniseru bio je dovoljan jedan brejk da bi poveo sa 6:4, dok je u drugom setu protivniku dva puta oduzeo servis.

Ključ pobede Troickog nalazio se u većem broju neiznuđenih grešaka protivnika, 28 naspram 10 Troickog . Srbin je je napravio i više vinera, ukupno 45 naspram 39.

U odlučujućem setu Troicki je lako došao do brejka i brzo poveo sa 3:0, ali je Australijanac potom vratio brejk. Ipak, kada je izgledalo da će se Bol vratiti u set, Troicki ponovo vinerima dolazi do novog brejka i 4:2. Pri rezultatu 5:2, Bol lako osvaja gem na svoj servis, ali mu nije bilo spasa, pošto Troicki potom već pri prvoj meč lopti zaključuje meč u svoju korist.

Rival Troickom u trećoj rundi biće Rus Mihail Južni, koji je dobio Lukaša Lacka sa 6:7, 6:3, 6:3, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu