Nova vest
Odbojka

Utorak, 03.04.2007.

18:30

Komemoracija Žarku Petroviću

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Komemoracija povodom smrti proslavljenog odbojkaškog reprezentativca Jugoslavije Žarka Petrovića održana je danas u amfiteatru novosadskog "Spensa". Komemoraciji su prisustvovali članovi Petrovićeve porodice, funkcioneri odbojkaških saveza Srbije, Vojvodine i Novog Sada i predstavnici brojnih generacija OK Vojvodina, gde je preminuli proveo najveći deo karijere.

Predsednik Upravnog odbora Vojvodine Đorđe Mihajlović rekao je da je Petrović u karijeri dobio mnogobrojna priznanja, između ostalog, bio je najbolji sportista Vojvodine 1987. i dobitnik "Spartakove" nagrade.

"Žare je bio veliki igrač i uz njegovo ime vezivalo se i ime Vojvodine, Srbije i Jugoslavije. Zračio je dobrotom i naš klub je ponosan što je u svojim redovima imao igrača kao što je on", rekao je Mihajlović.

Generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Slobodan Milošević rekao je da će Žarko Petrović svima ostati "u srcima i predivnom sećanju".

"Bio je planetarna veličina i jedan od najznačajnijih igrača na svetu. Naš savez je zatrpan telegramima saučešća iz celog sveta. Među prvima nam je stigao telegram iz japanske federacije, u kome se kaže da dele tugu i bol za Žaretom", rekao je Milošević.

Petrović je umro juče u Novom Sadu u 43. godini, a biće sahranjen sutra u 15.30 na Novom groblju u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu