Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.10.2023.

18:38

Portland je "opljačkao" NBA

Generalni menadžer Portlanda Džo Kronin sigurno može da bude zadovoljan onim što je njegov tim dobio u zamenu za Demijena Lilarda.

Izvor:

Autor:

Portland je
Foto: Profimedia

Sa odlaskom Džrua Holideja u Boston, nakon kratkotrajnog zadržavanja među Trejlblejzersima, dobijamo preliminarnu sliku koja deluje imponzantno.

Lilard je ovog leta odlučio da napusti tim za koji je nastupao od dolaska u ligu 2012. godine i ispostaviće se, iz trenutne perspektive, da su iz toga profitirale obe strane.

Portland je za njega isprva dobio Diandrea Ejtona, Džrua Holideja, Tumanija Kamaru i pika prve runde 2029. godine.

Međutim, odmah se znalo da se Holidej neće zadržati, za šta smo ubrzo dobili i potvrdu. Iskusni plejmejker se preselio u Boston za šta je Kronin zauzvrat dobio Malkolma Brogdona, Roberta Vilijamsa, pika prve runde Golden Stejta na narednom draftu, kao i nezaštićeni pik prve runde za draft 2029. godine.

U ovom trenutku su pored Ejtona, Vilijamsa, Brogdona i Kamare dobili tri pika prve runde 2024. (Golden Stejt, Top 4 zaštićen) i 2029. godine (Boston i Milvoki, nezaštićeni) , kao i dve potencijalne zamene pikova sa Milvokijem na draftovima 2028. i 2030. godine.

Kako prenosi Adrijan Vojnarovski, ni tu možda nije kraj pa će Portland možda odlučiti i da se reši Brogdona iz istog razloga kao i Holideja – veruju u svoje mlade bekove. Ostaje da se vidi šta mogu da dobiju za njega ukoliko se odluče na taj potez.

Vojnarovski dodaje i da će Vilijams, popularni "Tajm lord", ostati i igrati u paru sa Ejtonom, dok je ranije preneto da će Kronin možda pokušati da se reši Džeramija Granta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu