Nova vest
Sportovi na vodi

Petak, 26.07.2013.

22:56

Lohte: Cilj - sedam medalja

Američki plivač Rajan Lohte rekao je da se nada da će na Svetskom prvenstvu u Barseloni osvojiti najmanje sedam medalja.

Izvor:

Autor:

Default images

On ističe da će mu Majkl Felps nedostajati u bazenu, koga posle nešto više od decenije neće biti na Svetskom prvenstvu.

"Nema sumnje da će Felps ući u istoriju kao najbolji plivač ikada i srećan sam što sam bio deo toga. On je najteži protivnik kojeg sam imao... Zabavljali smo se i postali smo dobri prijatelji. Gurali smo jedan drugog i sada kad ga nema definitivno će mi nedostajati", rekao je Lohte.

Svetsko prvenstvo u Barseloni biće prvi šampiont posle više od jedne decenije na kojoj neće učestvovati Majkl Felps. Najbolji američki plivač svih vremena je svoju karijeru završio nakon prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Londonu.

Lohte koji je dugo pauzirao posle Igara u Londonu, učestvovaće u Barseloni u sedam disciplona - četiri pojedinačne i tri štafetne.

"Ne mogu da se fokusiram samo na Felpsa... Postoje i drugi konkurenti koji pronalaze različite načine da svake godine budu mnogo brži.. Moram da brinem samo o sebi. Idem korak po korak", rekao je Lohte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu