Nova vest
Košarka

Subota, 12.10.2019.

17:25

Primorska nanela Partizanu prvi poraz u sezoni!

Košarkaši Primorske savladali su na svom terenu Partizan sa 68:56, u meču drugog kola regionalne ABA lige.

Izvor: MT

Autor: MT

Primorska nanela Partizanu prvi poraz u sezoni!
Photo: ABA/Koper Primorska/Ziga Mikeli

Ovo je prvi ovosezonski poraz crno-belih, nakon šest uzastopnih trijumfa u svim takmičenjima.

Šampioni Slovenije vodili su od početka do kraja utakmice i na kraju zasluženo slavili.

Primorsku je do prve pobede u eliti vodio Lens Heris sa 17 poena i šest skokova, a pratili su ga Žan-Mark Šiško sa 13 i Marko Jagodić-Kuridža sa dabl-dabl učinkom (11p+12sk).

Izabranici Andree Trinkijerija nisu bili naočito napadački raspoloženi, a najefikasniji bio je Rade Zagorac sa 10 poena i četiri skoka.

Kori Volden dodao je osam, a Ognjen Jaramaz i Žanis Pejners po šest poena.

Početak utakmice obeležio je pravi obračun trojkama u kojem su se mnogo bolje snašli domaći i poveli sa 10 poena razlike (13:3).

Nakon tajm-auta Trinkijerija, Primorska je nastavila u istom ritmu, praktično bez promašaja iz igre, a poene su naizmenično postizali Lens Heris i Alen Hodžić.

Crno-beli su se dosta mučili u 1/4 u oba pravca, međutim, u samoj završnici prve i na početku druge četvrtine uspevaju da naprave seriju od 12:3 i približe se rivalu.

Ipak, opet je usledio prazan hod u napadu, bez ideje, a to su domaći znali da iskoriste, odbiju nalet rivala i na krilima Žan-Mark Šiška ponovo steknu osetniju prednost, koju su sačuvali do poluvremena – 36:28.

Primorska je drugo poluvreme počela kao i prvo, napravila veliku seriju i došla do prednosti koja je konstantno rasla.

Partizan je najbolje odigrao početak 4/4, serijom Gordića od 6:0 spustio razliku na jednocifren broj, ali nikako nije uspevao da se rezultatski vrati u meč.

Pred poslednja dva minuta crno-beli su se vratili na -8 poena zaostatka, ali su Volden i Pejners u tim trenucima napravili faulove u napadu, tako da je poraz bio neminovan – 68:56.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

477 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d