Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 13.03.2017.

19:03

Turci se vraćaju u Evrokup: Nema nametanja

Košarkaški savez Turske dozvoliće klubovima da se sledeće sezone vrate u Evrokup, iz kojeg su istupili pred ovu sezonu zbog sukoba Evrolige i FIBA Evropa.

Izvor: AK

Autor: AK

Turci se vraćaju u Evrokup: Nema nametanja
Foto: Getty images

S obzirom da Galatasaraj i Darušafaka sledeće godine verovatno neće imati mesta u EL, njima će biti dozvoljen nastup u drugom takmičenju pod okvirom ULEB.

Turska ove sezone ima četiri predstavnika u Evroligi, osim Galate i Darušafake tu su još Fenerbahče i Anadolu Efes, a nema nijedan tim u Evrokupu.

Imala je tri ekipe u novoformiranoj FIBA Ligi šampiona – Bešiktaš, Pinar Karšijaku i Banvit, dok je Ušak eliminisan u kvalifikacijama.

"Znamo da Darušafaka želi da igra Evroligu, ali će to biti teško ako i dalje bude 16 učesnika. Galatasaraj je ove godine igrao EL zbog osvajanja EK prošle godine. Ako format ostane isti, ni on neće igrati opet. Mislim da ova dva kvalitetna tima imaju pravo na izbor. Mi smo protiv bilo kakvog nametanja. To važi i za ULEB i za FIBA. Ako Darušafaka bude želela da igra EK, nećemo im moći reći "ne". Niko to nije mogao da uradi u Španiji, Rusiji i Litvaniji. Takvo nametanje ne sme biti moguće ni u Turskoj, osim ako ne bude zajednička odluka", rekao je generalni koordinator KS Turske Omer Onan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu