Nova vest
Košarka

Utorak, 28.06.2016.

20:25

Srbija ubedljiva pred start kvalifikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Grčku u Kombank areni sa 91:76, u poslednjoj proveri pred start kvalifikacija za OI.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija ubedljiva pred start kvalifikacija
Starsport

Ekipa Aleksandra Đorđevića imala je na početku utakmice problema sa veoma kvalitetnim sastavom Grčke, a ono što raduje je da je Srbija igrala sve bolje što je meč više odmicao.

Na kraju je ostvarena ubedljiva pobeda, treća u isto toliko pripremnih duela. Na ovoj utakmici je u dresu reprezentacije debitovali su košarkaš Crvene zvezde Marko Gudurić i igrač Mega Leksa Rade Zagorac.

Blistao je Nikola Jokić sa 20 poena i 5 skokova, Teodosić je dodao 16 poena uz 3 asistencije, a Raduljica je uz 14 poena imao 2 skoka. Na drugoj strani, Adetokumbo je ubacio 14, a Perperoglu 12 poena.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Riju počinje 4. jula, kada se naš tim sastaje sa Portorikom, dok će 6. jula protivnik Srbije biti Angola.

Polufinala su zakazana za 8. jul, dok se finalna utakmica igra 9. jula. Na Olimpijske igre će se kvalifikovati samo pobednik turnira.

Tok meča:

Grčka je veoma dobro počela duel. Agravanis i Kavadas pravili su mnogo problema Srbiji na startu, a na drugoj strani sjajno je igrao Nikola Jokić.

Ubrzo se razigrao i Teodosić pa je Srbija sustigla rivala, ali su Grci vodili posle 10 minuta sa 29:27 zahvaljujući poenima sjajnog Atetokunba koji je izveo nekoliko atraktivnih poteza.

U drugoj deonici Srbija je zaigrala bolje, pre svega u odbrani i uspela je da preuzme vođstvo. Teodosiću i Jokiću se pridružio Raduljica koji je radio odličan posao pod oba obruča.

U finišu druge četvrtine na parket je ušao i bek Crvene zvezde Marko Gudurić što je bio njegov debi za seniorski tim Srbije. Ubrzo se i upisao u strelce i to u svom stilu - trojkom. Uz to je i Stefan Jović odigrao sjajno finiš poluvremena pa je Srbija imala +7 (53:46).

Uspela je Srbija da zadrži vođstvo u trećoj deonici, ali ne i da se odlepi. Đorđević je prema očekivanjima dosta menjao, ali svi igrači koji su ulazili davali su doprinos.

Prednjačio je ipak Teodosić, a odličan je bio i borbeni Štimac koji je koristio svaku priliku pod košem. U finišu treće deonice Srbija je prvi put došla i do dvocifrene prednosti koju su zadržali do 31. minuta – 75:63.

U poslednjih deset minuta Srbija je otišla i na +20, pa nije bilo dileme oko pobednika. Srbija je igrala veoma čvrsto u odbrani, a u poslednja tri minuta priliku da debituje u reprezentaciji dobio je i Rade Zagorac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

240 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d