Nova vest
Košarka

Nedelja, 30.08.2015.

12:33

Dela Vale trojkom srušio Gruziju

Reprezentacija Italije savladala je Gruziju na pripremnom turniru u Trstu 91:90, pogotkom Amadea Dela Valea osam sekundi pre kraja meča.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP

'Azuri' su igrali bez Luiđija Datomea i Andree Barnjanija, koji će biti spremni za Evrobasket, ali su uprkos tome diktirali ritam meča i kretanje rezultata.

Međutim, predvođeni Tornikom Šengelijom i Džejkobom Pulenom, Gruzini su uspeli da se vrate i pogotkom Viktora Sanikidzea dođu do pola koša prednosti, na trideeset sekundi do kraja.

Alesandro Đentile je navukao odbranu gostiju na sebe, na satu je ostalo deset sekundi, i proigrao Dela Valea u desnom korneru. Mladi bek Italije fintom šuta poslao je Pulena 'po burek' i dugom dvojkom doneo trijumf svom timu.

Najbolji kod 'Azura' bio je Đentile sa 22 poena, četiri skoka i isto toliko asistencija. Danijel Heket dodao je 18, a Danilo Galinari i Marko Belineli po 14.

U timu Gruzije najbolji je bio Pule sa 21 poenom (6/8 za tri), Anučar Markošvili ubacio koš manje, uz šest uhvaćenih lopti, dok su Zaza Pačulija i Sanikidze upisali po 13 koševa i isto toliko skokova, zajedno.

U drugom meču dana, Rusija nije imala problema protiv Mičigen Stejta – 93:75, a u timu 'Zbornaje' najviše su se istakli Nikita Kurbanov sa 16 i Andres Vorončević i Vitali Fridzon sa po 14 poena.

Evropsko prvenstvo startuje petog septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu