Nova vest
Košarka

Utorak, 14.04.2015.

20:31

Teodosić i CSKA razbili PAO za 1-0

Košarkaši CSKA razbili su na svom terenu Panatinaikos rezultatom 93:66 i poveli u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je srpski reprezentativac Miloš Teodosić koji je ubacio 18 poena (3-3 za dva, 4-5 za tri) i imao 8 asistencija.

Teodosića je sjajno pratio Demetris Nikols sa 13 poena i savršenim šutem iz igre, bez promašaja. Isti broj poena imao je i Markoišvili, dok je jedan manje dodao Anrej Kirilenko.

Sa druge strane grčki tim predvodio je Nikos Papas sa 16 poena i 4 uhvaćene lopte, Džejms Gist je imao 14 poena, dok je sa 10 meč završio Mavrokefalidis.

Susret u Moskvi krenuo je izjednačeno sa obe strane, a ’Armejci’ su imali minimalnu prednost. Sve do rezultata 27:21 igralo se tvrdo, a onda je CSKA predvođena Teodosićem napravila seriju od 29:6. Tada je utakmica prelomljena, a domaći su do kraja samo održavali stečenu prednost.

Revanš meč na programu je za dva dana u Moskvi, a taj meč počeće u 19 časova.

Crveno-plavi ušli su u plej-of sa šest pobeda u nizu i skorom 22-2 od početka sezone, dok su zeleni u Moskvu došli sa pet poraza u poslednjih sedam mečeva u Evroligi, a poslednji u nizu doživeli su u Beogradu, od Crvene zvezde.

CSKA važi za najefikasniji tim Evrolige sa prosekom od 87,8 poena po meču, dok je odbrana Panatinaikosa bila sjajna u Top 16 fazi, tokom koje je ekipa primala samo 73 poena po utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu