Nova vest
Košarka

Sreda, 11.03.2015.

19:55

Crno-beli spektakl u Pioniru

Skoro 7.000 navijača napunilo je halu Pionir u okviru akcije "Grobari za nas" kako bi finansijski pomogli košarkaškom klubu Partizan.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Cene su koštale 600 dinara za tribine, 1000 dinara za parter i 1500 dinara za lože, a "grobari" su ovacijama pozdravili svoje legende Predraga Danilovića i Sašu Đorđevića.

Todorić je nosio dres Saše Ilića, Vujošević je "davio" Grbovića, Đorđević je opet pogađao trojke, velike ovacije dobio je Žarko Paspalj, kao i fudbaleri, a na kraju su Crni pobedili Bele 114:111.

Veče su ukrasili Bane MVP i Gru pesmom posvećenoj Partizanu, a kraj programa označio je bend JNA, pesmom "Dobro pamtim sve".

Navijači su s oduševljenjem dočekali i fudbalere Partizana, a poseban doček imao je Saša Ilić povicima: "Jedan je Ilić kapiten".

Treneri "Belog" tima su Duško Vujošević i Žarko Stijović, a "Crnog" Vlada Jovanović i Dragan Todorić.

Beli: Tepić 4, Zorkić 11, Andrić 12, Murić 11, Božić 5, Šćepanović 7, Marinković 5, Čanak 11, Grbović 4, Bezbradica 2, Milutinov, Kuzelolu 15, Dragutinović 2, Tomašević 8, Akojon 4.

Crni: Dalo 9, Avdalović 7, Pavlović 10, Milosavljević 12, Petrović 10, Kecman 7, Milutinović 8, Milojević 6, Čubrilo 13, Mačvan 10, Đumić, Glišić 2, Aranitović 2, Radošević 6, Đorđević 3, Danilović 8.

Poseban pozdrav sa tribina dobio je i trener Mega Vizure Dejan Milojević, od koga navijači očekuju da u budućnosti nasledi Duška Vujoševića na klupi Partizana.

Publika se s oduševljenjem klicala najtrofejnijem kapitenu u istoriji kluba Petru Božiću, te uživala u duelima Danilovića, Đorđevića, Tomaševića, sa Milosaljevićem, Pavlovićem, Mačvanom...

Sportski direktor kluba Dragan Todorić je na utakmicu došao u dresu Saše Ilića, a za B92 je izjavio da je tako želeo da se zahvali fudbalskom klubu na finansijskoj pomoći koju je nedavno uplatio.

"Grobari" su pozdravili i poslednje pojačanje tima, američkog plejmejkera Džoša Akojona, koji će debitovati predstojećeg vikenda protiv Zadra u ABA ligi.

"Šokiran sam atmosferom, svi su mi govorili da su ovo najbolji navijači na svetu, sada sam se uverio u to. Neverovatno je. Došao sam da pobeđujemo i vratimo Partizan u Evroligu", rekao je Akojon za B92.

U jednom trenutku navijači su počeli da viču: "Dule udavi nas", a trener Partizana ih je poslušao i uhvatio za vrat Grbovića.

Aplauze i oduševljenje navijača nisu izazvali samo novi čelnici fudbalskog kluba, koji su u halu Pionir dočekani zvižducima i povicima "Uprava napolje!".

.

.

.

.

.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

175 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu