Nova vest
Košarka

Četvrtak, 28.08.2014.

08:52

Šehović: Ovo je poražavajuće

Kapiten košarkaške reprezentacije Crne Gore Suad Šehović rekao je posle debakla u kvalifikacijama za Evrobasket 2015. da je to poražavajuće.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Crna Gora doživela je novu bruku od Holandije rezultatom 68:55 i tako zaokružila potpuni debakl u kvalifikacijama.

Neodlazak na Evropsko prvenstvo je veoma loš rezultat i to je poražavajuće za čitavu ekipu i za svakog pojedinca. Imali smo otvoren put do Evropskog prvenstva, ali nije slučajno što smo dva puta poraženi od istog protivnika”, rekao je Šehović.

Šehović se osvrnuo i na samu utakmicu sa Holandijom.

U prvom poluvremenu smo kontrolisali skok i nismo dozvoljavali lake poene, što je nam je uz pogođene šuteve za tri poena, donielo prednost posle prve dve četvrtine. Utakmica je izgubljena u trećoj četvrtini kada smo postigli samo pet poena. Holandija je u tom periodu lako dolazila do poena, napravili smo mnogo grešaka i oni su to znali da koriste. Protivnik je postizao lake poene i bio bolji u skoku u napadu i to je bio presudno u ovom meču“, istakao je Šehović.

Plej Nikola Ivanović bio je objasnio da je to veliki udarac za celu ekipu, ali i crnogorsku košarku.

Pokušaćemo da se oporavimo od ovog šoka do početka klupske sezone. Svima je dosta teško i ne znam šta da kažem poslije ovakvog ishoda kvalifikacija. Poraženi smo od protinika koji je igrao bolje od nas tokom čitavih kvalifikacija. Propustili smo priliku da ih savladamo pred našim navijačima, a zaslužili su ovaj trijumf i plasman na Evrobasket. Pokušaćemo da se iskupimo i vratimo na pravi put u narednoj akciji. Ovo je veliki korak unazad, ali moramo da dignemo glave i da izvučemo pouke iz svega ovoga”, naglasio je Ivanović.

Crnogorski mediji prenose da je njihova reprezentacija tim debaklom potpuno izbrisana sa košarkaške mape u naredne dve godine. Prva prilika da se nađu na Evropskom prvenstvu pruža se tek 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu