Nova vest
Košarka

Sreda, 07.05.2014.

19:01

Partizan ponovo rutinski sa Megom

Košarkaši Partizana pobedili su Mega Vizuru sa 93:82, u sedmom kolu Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Duška Vujoševića je tako ostvarila šestu pobedu u Superligi, nanevši Mega Vizuri treći poraz.

U veoma efikasnoj utakmici u kojoj su odbrane bile slabiji deo timova, Partizan je prilično lako stigao do nove pobede iako su gosti u nekoliko navrata imali šest poena prednosti.

U sastavu Partizana nije bilo Nikole Milutinova, a kod gostiju nije igrao Vasilije Micić. Ratko Varda se povredio krajem prvog dela i nije se vraćao na parket.

Sjajan meč je nakon priznanja Evrolige odigrao Bogdan Bogdanović koji je na kraju imao 20 poena, 3 skoka, 4 asistencije i indeks 27. Davis Bertans dodao je 17 poena, Lovernj je ubacio 16, Gagić 15, a Saša Pavlović 10. Na drugoj strani, Novica Veličković imao je 17 poena i 8 skokova, Dangubić je ubacio 11 poena, a Jokić 10 uz 8 skokova.

Tok meča:

Bogdan Bogdanović, koji je u sredu dobio nagradu Evrolige ’Zvezda u usponu’, odlično je otvorio meč. Ubacio je u prvoj deonici čak 12 poena i nosio je svoj tim u tom periodu.

Partizan je u nekoliko navrata imao pet poena viška, ali Mega se nije predavala, imala je više raspoloženih igrača i vodila je posle 10 minuta – 29:28.

Početkom druge deonice ekipa Dejana Milojevića je imala i pet poena viška u dva navrata, ali Partizan je furioznom serijom 17-2 preokrenuo (50:40). Saša Pavlović se razigrao, Bertans je ubacio nekoliko trojki, pa je Partizan bez većih problema stigao do dvocifrene prednosti.

Ipak, u finišu prvog dela Mega je zaigrala mnogo bolje i uspela je da smanji prednost domaćina – 56:50 posle 20 minuta.

Bogdanović je i na startu drugog dela nastavio sa odličnom partijom, pa je Partizan brzo ponovo stigao do dvocifrene prednosti.

Krajem prvog dela u ekipi Mege povrdio se Ratko Varda, pa gosti bez njega nisu mogli ozbiljnije da ugroze Partizan. Crno-beli su rutinski održavali prednost i pred poslednjih deset minuta imali su osam poena viška – 75:67.

U poslednjoj deonici ekipa Dejana Milojevića je u nekolikjo navrata stigla na minus šest, ali više od toga nije mogla. Partizan se trojkama Bertansa u finišu ponovo odlepio i rešio pitanje poednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu