Nova vest
Košarka

Utorak, 01.04.2014.

17:28

Trinkijeri: Protiv Zvezde pametno

Trener Uniksa Andrea Trinkijeri rekao je da njegov tim mora da odigra pametno prvi meč polufinala Evrokupa protiv Crvene zvezde Telekom u rasprodatoj "Areni".

Izvor:

Autor:

Default images

"Ostala su samo četiri tima i ekipa protiv koje igramo je veoma jaka. Zvezda ima nekoliko odličnih košarkaša i dobro ćemo se pripremiti za utakmicu. Veoma je važno da utakmice na gostovanju odigrate pametno, budete skoncentrisani na meč i kontrolu tempa", rekao je Trinkijeri.

Zvezda je prošle sezone igrala dva puta protiv Uniksa u osmini finala Evrokupa, ruski tim je slavio u Kazanju sa 78:59, dok su crveno-beli slavili u Pioniru rezultatom 81:73.

"Očekuje nas težak meč na gostovanju, jer srpski tim obično ima odličnu podršku na svom terenu. Crvena zvezda je ozbiljan protivnik, koji kod kuće igra mnogo bolje nego na strani. Iskoristićemo prošlogodišnje iskustvo da pružimo najbolju partiju", rekao je krilni centar Vladimir Veremenko.

Uniks iz Kazanja važi za prvog favorit za osvajanje Evrokupa. Ove sezone su zabeležili samo dva poraza u svim takmičenjima i to u utakmicama koje nisu imale rezultatski značaj, protiv Ostendea u Evrokupu (78:75) i Kaleva u Talinu (60:57) u regionalnoj VTB ligi.

Okosnicu ekipe čine američki i grčki košarkaši, koje predvodi bivši igrač LA Lejkersa Endrju Gudelok, koji ove sezone prosečno postiže 19,2 poena po meču, a važne karike u timu su Konstas Kajmakoglu, Nikos Zizis i Jan Vujukas.

Prvi meč polufinala Evrokupa izmedju Crvene zvezde i Uniksa igra se sredu od 19.30 sati, uz direktan prenos na TVB92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu