Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.03.2014.

01:15

Nelson: Navijači pokrenuli Čarlsa

Plejmejker Crvene zvezde Demarkus Nelson kaže da je dobra odbrana njegovog tima nadomestila lošu igru u napadu i donela prolaz u polufinale Evrokupa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Timski smo odigrali verovatno i najlošiji meč ove sezone. Mnogo momaka nije igralo dobro, počevši od mene. Jedino dobro što smo radili u kontinuitetu bila je odbrana, ona nas je održala u životu. Defanziva je nadomestila mnogo grešaka koje smo pravili u napadu. A kada je onda Čarls počeo da pogađa šuteve, utakmica je bila rešena“, rekao je Nelson za B92 posle meča.

“Naši navijači su bili sjajni – oni su bili u utakmici čak i kada mi nismo, nastavljali su da nas guraju ka pobedi i da nas motivišu. Pokrenuli su fenomenalnu završnicu Dženkinsa“, dodao je uvek smireni Nelson.

Popularni ’Di’ ne misli da je ekipa bila pod pritiskom zbog pune dvorane.

“Mislim da nismo podlegli pritisku zbog pune Arene. Ovo je veliko dostignuće i tako jako smo želeli ovu pobedu da nam je to možda malo vezalo ruke. Kao što sam rekao, čak i kada samo gubili sa deset razlike, bili smo dobri u odbrani i zato uspeli da se vratimo. Ako nastavimo tako, mislim da ćemo biti u redu, pošto u napadu gore od ovoga ne možemo. A ipak smo pobedili“.

Sada crveno-bele čeka mnogo teži rival – Uniks iz Kazanja.

“Nisam ih video kako igraju, ali znam da su jaki i da manje-više lako dobijaju sve utakmice. Znam da imaju američkog beka Goudloka koji igra sjajno, tu je i Ejdson. Biće jako teško, bolji su od Budiveljnika, tako da ćemo i mi morati bolje da igramo ako mislimo da imamo šanse“, zaključio je Nelson.

Bek Crvene zvezde Jaka Blažič pohvalio je svog saigrača i cimera Čarlsa Dženkinsa, bio je oduševljen publikom, baš kao i Marko Simonović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu