Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.05.2013.

20:30

'Dabl-dabl' Lovernja za novo finale

Košarkaši Partizana mt:s prvi su finalisti plej-ofa Agroživ Superlige Srbije, jer su u dva meča bili ubedljivi protiv Vojvodine Srbijagas

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" su u drugom meču slavili 82:61 (29:13, 17:16, 18:14, 18:18) u Novom Sadu, a briljirao je Francuz Žofri Lovernj sa dabl-dablom od 20 poena i 11 skokova.

U drugoj seriji prednost je u sredu stekla Crvena zvezda, koja je sa 78:61 nadigrala Mega Vizuru. Ova da tima će drugi meč igrati u petak (21:00) u Kruševcu. Eventualna 'majstorica' igraće se u Pioniru.

Partizan je već u prvom periodu rešio meč u Slanoj bari jer je tada stekao 16 poena prednosti (29:13). Livernja je pratio kapiten Vladimir Lučić sa 11 poena. Najbolji u VOjvodini bio je Zeković sa 16 poena, 11 je dodao Kalinić, dok je Marković ubacio 10 uz 8 skokova.

Početak meča doneo je mnogo grešaka na obe strane i malo poena. U prva tri minuta oba tima dala su po dva koša. Ali, u narednom minutu Lovernj i Milosavljević pogađaju po trojku za Partizan koji uz koš Muslija 'beži' na 12:4.

Partizan je nastavio da dominira u nastavku prvog dela, Milosavljević, Lovernj i Vesterman su odveli "crno-bele" na +15, da bi Partizan period dobio sa 29:13, iako je delovalo da igra daleko od maksimuma. Dominirao je Lovernj sa 10 poena i 7 skokova.

Kapiten Partizana Lučić vezao je pet poena na startu druge četvrtine, a ispratili su ga Bertans i Vesterman, pa su "crno-beli" povećali prednost na 38:19. Šampion je i u finišu poluvremena kontrolisao igru, dozvolio je rivalu nešto više poena, ali imao +17 posle dva perioda (46:29).

Lovernj je nastavio da 'nosi' igru Partizana, a poluvreme je završio sa 16 poena uz 9 skokova. Najbolji u Vojvodini bio je Zeković sa 8 poena.

Početak drugog poluvremena obeležila je serija promašaja na obe strane, Partizan nije uspevao da ubaci za tri poena, ali je bio čvrst u odbrani, pa je prvi koš postignut tek na isteku trećeg minuta perioda. Do kraja perioda nije bilo promene, Partizan je održavao prednost, pa je u poslednju četvrtinu ušao sa 61:43.

Bez imalo motiva i jedni i drugi su ušli u poslednji period. Partizan je koristio dominaciju u reketu i povećao prednost na 20+ poena. Finiš meča doneo je monotoniju na terenu, Voša nije iskoristila slabiji tempo, pa je Partizan meč dobio sa 82:61.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu