Nova vest
Košarka

Četvrtak, 03.01.2013.

12:57

ABA liga: Odluka već u januaru?

Četiri januarska kola ABA lige mogla bi da 'raščiste situaciju' na vrhu i približe nas odgovoru na pitanje, ko će na Fajnal for.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Igokea ima 12 pobeda, Crvena zvezda i Partizan po deset, Cedevita i MZT Skoplje po devet. Među kandidatima su ekipe podgoričke Budućnosti, Radničkog i ljubljanske Olimpije sa skorom 8-7.

U 16. kolu, 5. i 6. januara, na programu su tri direktna duela konkurenata za mesto na Fajnal Foru, Igokea se u Laktašima sastaje sa Radničkim, Partizan dočekuje Cibonu, Crvena zvezda gostuje Olimpiji.

U Skoplju se sastaju MZT Skoplje Aerodrom i Budućnost VOLI, Cedevita je domaćin Splitu.

Već sledeće kolo nudi novi okršaj vodećih, 'crveno-belima' u Pionir dolazi ekipa Cedevite, Radnički u 'Jezeru' dočekuje MZT Skoplje, Igokea i Partizan gostuju, 'crno-beli' Širokom, tim iz Aleksandrovca Splitu. Olimpija dočekuje Zadar, Budućnost ekipu Solnoka.

Mečevi 18. kola igraju se 19. i 20. januara, derbi je u Laktašima gde se sastaju Igokea i Crvena zvezda, Partizan dočekuje Budućnost, Cedevita Olimpiju. MZT Skoplje i Radnički imaju 'na papiru' lakši posao, Makedonci čekaju Split, Kragujevčani idu u Mađarsku.

Srpski derbi 19. kola, koje se igra poslednjeg vikenda u januaru, Radnički - Partizan, biće u centru pažnje. Igokea gostuje u Ljubljani a Crvena zvezda dočekuje MZT Skoplje. Cedevita ide u Zadar, Budućnost je domaćin Krki.

Od januara se igra još sedam rundi i logično je da će tek tada pasti konačna odluka o tome ko nastavlja borbu za Evroligu i plasman na završni turnir ali će četiri januarska kola nekoga svakako 'eliminisati' a nečije akcije 'učiniti vrednijim'.

Crvena zvezda i Budućnost odigraće tokom januara i po četiri meča u Evrokupu, umor dve ekipe koje su odlično odigrale prvi deo sezone u ABA ligi mogao bi da bude jedan od faktora koji će uticati na rezultate.

Na završni turnir će četiri tima, ABA liga omogućava plasman u Evroligu najboljem 'dvojcu', kvalifikacije trećem timu.

ABA liga, raspored, januar

Igokea (12-3): Radnički (d), Split (g), Crvena zvezda (d), Olimpija (g)
Crvena zvezda Telekom (10-5): Olimpija (g), Cedevita (d), Igokea (g), MZT Skoplje (d)
Partizan mt:s (10-5): Cibona (d), Široki (g), Budućnost (d), Radnički (g)
Cedevita (9-6): Split (d), Crvena zvezda (g), Olimpija (d), Zadar (g)
MZT Skoplje (9-6): Budućnost (d), Radnički (g), Split (d), Crvena zvezda (g)
Budućnost VOLI (8-7): MZT Skoplje (g), Solnok (d), Partizan (g), Krka (d)
Radnički (8-7): Igokea (g), MZT Skoplje (d), Solnok (g), Partizan (d)
Union Olimpija (8-7): Crvena zvezda (d), Zadar (d), Cedevita (g), Igokea (d)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu