Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.10.2012.

19:57

CSKA se provukao, Srbi solidni

Košarkaši CSKA mnogo teže nego što se očekivalo pobedili su Lijetuvos Ritas u Moskvi sa 75:73 u prvom kolu grupe D Evrolige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Od naših igrača Krstić je dao 12, Teodosić, Erceg i Nedović po 11, a Micov 9 poena.

Junak meča bio je Soni Vims, koji je u završnici dao šest poena i imao jednu od ključnih rampi. Na kraju je Ritas ipak imao dva napada za produžetak ili pobedu, ali Nedović i Sejbutis nisu pogodili, pa su ’armejci’ uz mnogo sreće došli do trijumfa.

Najefikasniji kod Moskovljana bio je Soni Vims sa 14 poena (5-9 iz igre, 2ast), a Nenad Krstić imao je 12 poena (3-6 iz igre za 32 min), 7 skokova i ukupni indeks korisnosti 23.

Viktor Hrjapa ubacio je 12 poena (5sk), Zoran Erceg 11 (4-8 iz igre, 5sk. i 3 ukr. lopte za 20 min), a Miloš Teodosić 11 poena (3-8 iz igre za 28 min), uz po 3 skoka i asistencije, dve ukradene i pet izgubljenih lopti. Vladimir Micov je u ekipi CSKA postigao 9 poena (4-5 iz igre za 16 min), uz 4 skoka i 3 asistencije.

Rejnaldas Sejbutis predvodio je Ritas sa 19 poena i 6 skokova, Katelinas je dao 12, a Nemanja Nedović 11 poena (3-8 iz igre za 16 min).



Ekipa Aleksandra Džikića pružila je veliki otpor favorizovanim Moskovljanima, iako je CSKA na poluvremenu imao devet poena prednosti. Taj zaostatak nije demotivisao goste, oni su odigrali jaku odbranu i u trećoj četvrtini sveli CSKA na samo osam poena.

U samoj završnici ključnu ulogu odigrao je Soni Vims – pri zaostatku od četiri poena (71:67) na nešto više od minut do kraja Amerikanac je pogodio uz faul, a u sledećem napadu bio je precizan sa distance za vođstvo 72:71.

Zatim je Vims blokirao Sejbutisa, posle čega je Teodosić oba puta bio precizan sa penala. Ušlo se u penal-završnicu, a na 15 sekundi do kraja Nedović je pogodio oba penala za -1 (74:73).

Vims je bio polovično precizan i na deset sekundi do kraja Ritas je imao poslednji napad na -2, ali se Nedović zatrčao i Ponkrašov ga je izblokirao.

Činilo se da je tu kraj, ali na četiri sekunde do kraja Krstić promašuje oba penala pri rezultatu 75:73. Ipak, na drugoj strani Sejbutis promašuje trojku za trijumf svog tima.

U grupi D nalazi se i beogradski Partizan, koji će u petak gostovati turskom Bešiktašu, dok španska Barselona dočekuje nemački Bamberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu