Nova vest
Košarka

Sreda, 26.09.2012.

10:03

ABA: Zadrani ne dolaze u Beograd?

Košarkaši Zadra koji u petak u 'Pioniru' sa Partizanom mt:s otvaraju sezonu u ABA ligi imaju dosta problema sa povređenim i bolesnim igračima.

Izvor: B92, www.zadarskilist.hr

Autor:B92, www.zadarskilist.hr

Default images

Lokalni Zadarski list piše da je čak i dolazak u Beograd "pod znakom pitanja" jer je, prema navodima tog lista "pola ekipe pod virozom".

Novi organizator igre Zadra trebalo bi da postane Čejson Alen, prošle sezone član izraelskog Hapoela Gilboa Galil i turske Karšijake a želja Zadrana je i iskusni Hrvoje Perić.

"Reč je o mladom i visokom plejmejkeru, koji je imao dobre statistike na univerzitetu i u prvoj evropskoj sezoni. Čim je Karšijaka otkupila njegov ugovor od izraelskog kluba i platila obeštećenje znači da su nešto videli u njemu," rekao je sportski direktor Zadrana Branko Skroče.

Skroče kaže da "nije realno očekivati" da Amerikanac zaigra u beogradu u petak ali bi mogao na parket u drugom kolu, protiv Crvene zvezde. Slična je priča i sa Hrvojem Perićem ali postoji mogućnost da on zaigra protiv Paritzana.

"Ako se danas (sreda) definitivno dogovorimo s njim, trebao bi biti u ekipe za Partizan. Ako ne bude, onda od toga verovatno neće biti ništa," rekao je Skroče.

Zadrani su imali dosta problema sa registracijom igrača zbog dugovanja prema nekim bivšim članovima a nove nevolje su zdravstveni problemi košarkaša.

"Pola ekipe nam je pod virozom. Ako se ne dogodi nešto da se stanje naglo poboljša, u situaciji smo da tražimo od ABA lige odlaganje utakmice. Ne možemo ići u Beograd bez pola tima. To bi bilo suludo i glupo."

Prva utakmica u novoj sezoni ABA lige zakazana je za petak, od 20 časova u 'Pioniru' igraju Partizan mt:s i Zadar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu