Nova vest
Košarka

Utorak, 29.05.2012.

19:57

Anđušić pogurao Partizan u finale

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale plej-ofa Agroživ Superlige pošto su sa 2-0 u seriji u polufinalu savladali Vojvodinu.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

U drugoj utakmici odigranoj u Novom Sadu ekipa Vladimira Jovanovića slavila je posle puno muke sa 87:81.

Crno-beli su meč prelomili u samoj završnici, a najzaslužniji je bio Danilo Anđušić koji je vezao tri trojke i doneo svom timu sedam poena više (78:71) na četiri minuta do kraja.

Domaći sastav bio je bolji tokom većeg dela utakmice, ali na kraju nije imao dovoljno koncentracije i iskustva da i drugi put ove sezone savlada šampiona Srbije.

Protivnik Partizana u finalu biće poznat u petak kada se u Kragujevcu igra majstorica u duelu Radnički – Crvena zvezda.

Milan Mačvan imao je 17 poena i četiri skoka. Raduljica je pored 12 poena imao takođe četiri skoka, a odličan je bio i Dragan Milosavljević sa 11 poena i sedam skokova. Danilo Anđušić je svih svojih devet poena ubacio u poslednjih deset minuta. Kod Novosađana, po 14 poena ubacili su Marković i Dunđerski, a 12 je dodao Milošević.

Prvi meč u Pioniru Partizan je počeo sa 9-0, a nešto slično viđeno je u Novom Sadu s tim što je ponovo domaćin krenuo odlično.

Već posle dva minuta Voša je imala 6:0, ali crno-beli su se brzo vratili. Milosavljević i Lučić bili su kreatori Partizanove serije pa je posle šest minuta rezultat bio izjednačen – 13:13. Ipak, tim Siniše Matića nije pao već je odgovorio sjajnom i pokretljivom odbranom i lucidnim napadima.

Novosađani su postigli devet vezanih poena (22:13), a nakon prvih deset minuta imali su plus pet – 25:20.

Početak druge deonice pripao je Partizanu. Crno-beli su poenima Mačvana, Milosavljevića i Bešovića poveli, ali to im je bilo jedino vođstvo u drugoj deonici.

Vojvodina je nastavila da igra veoma raznovrsno, prednjačili su Kužeta, Milošević, Marković i Marojević, i Novosađani su zasluženo posle 20 minuta imali sedam poena viška – 44:37.

Ni u trećoj deonici Partizan nije uspeo da slomije rivala, iako je delovalo da će uspeti u tome. Malo po malo crno-beli su sustizali prednost rivala i u 26. minutu nakon slobodnih bacanja Raduljice stigli su do izjednačenja – 50:50.

Domaćin je ipak odbio i taj nalet Partizana i zadržao je vođstvo do kraja treće deonice (61:57).

Ono što su pokušavali praktično tokom cele utakmice, košarkaši Partizana su uspeli tek u poslednjih deset minuta. Prvo je Kecman u 32. minutu pogodio trojku za vođstvo 64:63, a onda se razigrao Anđušić koji je sa tri vezana dalekometna hica praktično prelomio meč (78:71).

Nije se Vojvodina predala u preostalom delu meča, ali nije uspela da se vrati. Najveći problem Novosađanima je pravio ofanzivni skok Partizana, pa su gostujući košarkaši u nastavku prektično sve što su promašili i pokupili.

Na kraju u finale ide sigurno bolji tim, ali Vojvodina je nakon ovog izdanja možda i zaslužila majstoricu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu