Nova vest
Košarka

Utorak, 29.05.2012.

17:58

ASL: Zvezda izborila majstoricu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Radnički u hali Pionir 76:62 u drugoj utakmici polufinalne serije plej-ofa Agroživ Superlige Srbije.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U prvom meču u dvorani „Jezero“ Radnički je slavio sa 84:78, pa će o finalisti odlučivati majstorica koja će se igrati u petak u Kragujevcu.

Zvezda je na poluvremenu vodila sa 15 poena razlike, Radnički je i u trećoj i četvrtoj četvrtini došao do -3, ali nije uspeo da preokrene.

Najbolji u taboru Crvene zvezde bio je Omar Tomas sa 23 poena (8-12 iz igre) i po 5 skokova i asistencija, Andreja Milutinović ubacio je 14 poena (6-11 iz igre, 8sk), Bojan Popović imao je 12 poena, Nemanja Nedović 8, a Sava Lešić imao je 4 poena i 10 skokova.

U ekipi Radničkog nijedan igrač nije postigao dvocifren broj poena – Danilo Mijatović i Boris Bakić upisali su po 9 poena, Miljan Pavković imao je 8 poena, uz očajan šut iz igre 2-14, i 5 asistencija, a i Stefan Sinovec dao je 8 poena. Majkl Skot ubacio je samo 5, a Sajmon 6 poena, što je jedan od ključnih razloga poraza Radničkog.

Navijači Crvene zvezde odazvali su se pozivu Svetislava Pešiča i u velikom broju ispunili su Pionir, a nošeni njihovom podrškom Zvezdini košarkaši počeli su meč čvrstom igrom u odbrani i brzom u napadu.

Posle zakucavanja Ilića domaći su poveli 13:7, Nedović je u kontri položio za +8, a najviše zahvaljujći Radivojeviću Zvezda je tu prednost održala i na kraju prve deonice vodila je sa devet poena razlike (19:10).

Na početku druge četvrtine Zvezda je promašila nekoliko otvorenih šuteva za tri poena, a sa druge strane razigrao se Sinovec sa pet uzastopnih poena.

Ipak, Pavković je bio potpuno van ritma, a Sajmon i Birčević nisu uspevali da iskontrolišu skok, pa je u tom intervalu Zvezda dobila mnogo ’drugih šansi’ i Radnički nije uspeo potpuno da uhvati priključak.

Posle zakucavanja Milutinovića u kontri ’crveno-beli’ su poveli sa 25:15, a nedugo zatim posle njegove trojke domaći su imali i +13 (33:20). Zvezda je ušla u seriju trojki, pogodio je i Tomas za 36:22, a na poluvremenu je posle pogotka Nedovića u kontri bilo 39:24.

Posle smušenog početka drugog poluvremena na obe strane, Radnički je zaigrao mnogo bolje nego u prethodnom delu meča i za pet minuta prepolovio je prednost domaćih. Pavković je napokon pogodio trojku, a nadovezao se Danilo Mijatović sa dve uzastopne, pa su Kragujevčani smanjili na -6 (47:41).

’Crveno-beli’ nisu igrali ni izbliza tečno u napadu kao u prvom poluvremenu, gubii su mnogo lopti, a Pavković je sa penala smanjio na 47:43.

Posle nove trojke Mijatovića Radnički je prišao na -3 (49:46), ali Zvezda do kraja trećeg perioda pravi seriju 7-0 – prvo je Tomas pogodio za tri, zatim je isti igrač asistirao Nedoviću za ’alej-up’, a Radivojević je posle prodora poentirao za 56:46.

Međutim, Radnički se nije predavao, bivši Zvezdaš Bakić pogodio je dve trojke i ponovo je smanjio na -3 (56:53), ali odgovorio je Bojan Popović sa osam uzastopnih poena – dve trojke i dva bacanja za 64:53.

Ni tajm-aut Miroslava Nikolića nije pomogao igračima Radničkog, Zvezda je preko Tomasa i Lešića ponovo došla do +15 na četiri minuta do kraja i tako je rešila pitanje pobednika.

Crvena zvezda: Čović, Ilić 6, Lazić 2, Nedović 8, Lešić 4, Subotić, Radivojević 5, Nikolić, Tomas 23, Milutinović 14, B. Popović 12, P. Popović 2.
Radnički: Pavković 8, Sinovec 8, Sajmon 6, Marković 2, Birčević 7, Nešović, Bratić 2, Vuksanović, Marjanović 6, Skot 5, Mijatović 9, Bakić 9.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu