Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.12.2011.

09:59

Klipersi odlični, Oklahoma sigurna

U poslednja dva meča prvog dana nove NBA sezone pobede su zabeležili Los Anđeles Klipersi i Oklahoma Tander.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Klipersi su sa 105:86 slavili protiv Golden Stejt Voriorsa, a na tom meču za tim iz ’grada anđela’ debitovao je Kris Pol, koji je bio u središtu najveće kontroverze tokom prelaznog roka.

Pol, kome je NBA liga iz „košarkaških razloga“ stopirala transfer iz Nju Orleans Hornetsa, na terenu je proveo 37 minuta i zabeležio 20 poena, imao je šut iz igre 7/12, dva skoka i devet asistencija, uz dve ukradene lopte.

Ipak, Pol nije bio najzaslužniji za trijumf Klipersa, pošto su dvojica igrača završila meč sa više poena od njega. Blejk Grifin upisao je 22 poena, uz šut iz igre 9/18, sedam skokova i dve ukradene lopte, dok je Čonsi Bilaps postigao jedan manje poena i imao pet skokova i četiri asistencije.

Sa druge strane, najbolji u timu Voriorsa bio je Dejvid Li sa 21 poenom, i šutom 10/19, a imao je i 12 skokova i dve asistencije. Dobru partiju pružio je i Monta Elis, sa 15 poena, četiri skoka i osam asistencija.

Na svom terenu, Oklahoma je slavila protiv Orlando Medžika sa 97:89, a najbolji u timu Tandera očekivano je bio Kevin Durent sa 30 poena, šutom iz igre 11/19, pet skokova, šest asistencija i dve ukradene lopte. Durent je veliku pomoć imao i Džejmsu Hardenu, koji je meč završio sa 19 poena, šest skokova i tri asistencije.

Kod Medžika istakao se Rajan Džej Anderson, sa 25 poena i deset skokova, dok je Dejmir Nelson ubacio 18 poena i imao šest asistencija.

U prvom meču cele sezone, Njujork Niksi su slavili protiv Boston Seltiksa, dok su pobede ostvarili još i Majami Hit i Čikago Bulsi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu