Nova vest
Košarka

Utorak, 10.05.2011.

21:13

Partizan ubedljiv protiv "klonfera"

Košarkaši Partizan lako su ostvarili 10. pobedu u Superligi nadigravši OKK Beograd 84:56 (), u poslednjem meču 11. kola.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

“Crno-beli“ su dobrom odbranom u prvom periodu stekli dvocifrenu prednost koju su postepeno podizali u nastavku meča.

Lideru Superlige u korist je išao loš šut rivala tokom većeg dela meča, a u "Pioniru" je briljirao Vladimir Lučić sa 21 poenom, dok ga je fenomenalno pratio Dragan Milosavljević sa 19 u 7 skokova.

Džejmsu Gistu je falio poena za “dabl-dabl“ jer je imao 11 skokova. Kod “klonfera“ najbolji je bio takođe Lučić, Uroš sa 18 poena i 5 skokova.

“Crno-beli“ su odlično šutirali za tri poena (11/21) i bili solidni za dva (21/41), a standardno su dominirali u skoku (37-23). Vlade Jovanović je dao šansu svim košarkašima, a poene nije postigao samo učesnik sledećeg NBA drafta Jan Veseli koji je igrao samo pet i po minuta.

Partizan je već na početku susreta stekao značajniju prednost završivši prvu četvrtinu rezultatom 22:12, da bi u nastavku imao sve lakši posao.

Treneru OKK Beograda Marku Ičeliću ovaj meč je više poslužio da uvežba neke kombinacije za finiš sezone u Superligi nego za sagledavanje realnog odnosa snaga protiv glavnog favorita za osvajanje titule.

Takav tok dešavanja na terena odgovarao je i šefu stručnog štaba "crno-belih" Vladi Jovanoviću koji je uspeo da za naredne, mnogo veće izazove, odmori pre svih kapitena Petra Božića, Dušana Kecmana, Jana Veselog i Raška Katića.

U finišu utakmice na terenu je bila petorka najmlađih u redovima Partizana pojačana nešto iskusnijim Draganom Milosavljevićem, koji je bio izuzetno raspoložen za igru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu