Nova vest
Košarka

Petak, 14.05.2010.

17:10

SL: Crvena zvezda - FMP (19.00h)

U osmom kolu Superlige Srbije FMP u subotu od 19 časova gostuje Crvenoj zvezdi u meču koji odlučuje o plejofu.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

"Veoma važna utakmica je pred nama. Sastaju se dve ekipe sa potpuno istim ambicijama. Dobro se znamo, FMP je u odnosu na prošlu utakmicu jači za Milutinovića i mislim da ne bi bilo dobro povlačiti paralele sa prvom utakmicom koju smo igrali pre mesec dana. Mnoge stvari su se izmenile i u tom svetlu treba posmatrati i ovaj duel." smatra trener Zvezde Aleksandar Trifunović.

"Nama se ne sme ponoviti pristup iz utakmice protiv Hemofarma. Motivacija i energija moraju da budu na mnogo višem nivou. Igrači su toga svesni i siguran sam da će to sutra i dokazati."

Trifunović je još istakao važnost podrške sa tribina i pozvao navijače da dođu u Pionir i pomognu njegovoj ekipi u još jednoj pobedi.

"Pomoć navijača u ovakvim utakmicama bila bi prevaga koja donosi pobedu. Ove sezone smo imali uspone i padove ali to je sve iza nas. Sutra nam treba pomoć svakoga ko voli Zvezdu i siguran sam da će slobodan ulaz tome još više doprineti." zaključio je trener prvog tima.

Pobeda bi za oba tima značila skoro sigurno mesto među prva četiri, ulazak u doigravanje i borbu za titulu, kao i igranje NLB lige. Sve to obećava dobar meč, koji, kako i strateg ’’pantera’’ Boško Đokić kaže, može odlučiti i poslednja lopta. ’’Pre svega, ne mislim da je to utakmica sezone, već jedna od sedam važnih utakmica u drugom delu sezone. Nema tu podele na važne i nevažne utakmice", rekao je Đokić.

"Oba tima su u specifičnoj situaciji, mi zato što smo izgubili prvu od njih, a oni zato što su dobili, a ipak imaju pobedu manje. Trenutna dešavanja u klubu neće uticati na njihovu igru, već će se sigurno mobilisati. Očekujem jednu jaku utakmicu, kao što je bila i prva, gde će se u poslednjih minut, dva, a možda čak i poslednjom loptom rešiti pitanje pobednika. Svi igrači su zdravi, spremni za ovu bitku, domaćin je u blagoj prednosti, ali očekujem dobru utakmicu", dodao je Đokić.

Bivši igrač Crvene zvezde Filip Videnov kaže da FMP u ’’Pionir’’ ide po pobedu i da očekuje bolju igru nego u prvom meču u Železniku.

’’Moramo dati sve od sebe da dobijemo ovaj meč, kako, nije bitno, samo da pobedimo. Izgubili smo prvu utakmicu, koju smo, po meni, imali u rukama. Nisam bio zadovoljan svojom igrom, ali sada svi momci i ja moramo da damo sve od sebe da pobedimo, važno je za nastavak sezone. Najveća opasnost preti od Bjelice, koji je odigrao dobro poslednju utakmicu, kao i većinu do sada. On će se verovatno razigrati, u tom slučaju moramo da limitiramo druge igrače, koji su i dobili taj prvi susret’’, smatra Videnov.

Utakmica u ’’Pioniru’’ igra se u subotu u 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu