Nova vest
Košarka

Petak, 05.02.2010.

22:18

Nađfeji: 'Bili smo šokirani'

Šampion Evrope Panatinaikos nalazi se na pragu eliminacije iz Evrolige, a prve utiske posle šokantne pobede Marusija (80:78) u četvrtak izneo je Stevan Nađfeji.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

"Dugo posle meča nismo mogli da verujemo šta smo uradili. Bili smo šokirani, naravno pozitivno. Uh, kakva utakmica, koliko preokreta. Nijednog trenutka nismo gubili nadu, ni kada je bilo minus deset. Pogodili smo neke teške šuteve, posebni Kis, tri trojke sa sedam metara", rakao je za Novosti krilni igrač Marusij.

Posle iznenađujućeg trijumfa Partizana u Atini u prvom kolu svi su očekivali da tim Željka Obradovića sav bes istrese na gradskom rivalu. Međutim, sada Marusi ima veće šanse za četvrtfinale, a dvomeč sa Partizanom verovatno će doneti jednog putnika u Top 8.

"Neće biti pritiska, potpuno smo opušteni, jer smo mnogo uradili, pokazali smo da nisimo slučajno u Evroligi. Još u Barseloni smo videli da možemo da se nosimo sa velikima".

Nađfeji dobor poznaje Duška Vujoševića koji ga je trenirao u Radničkom i Partizanu.

"Znamo se odlično, analiziraće našu igru do najsitnijih detalja. Oba tima igraju čvrstu odbranu, tako da sam ubeđen da će dueli u Atini i Beogradu biti odlični".

Paklena atmosfera u 'Pioniru' je poznata širom Evrope, dok utakmice Marusija uglavnom protivču u pozorišnoj atmosferi u Olimpijskoj dvorani u Atini.

"Kada smo igrali odlučujući meč sa Makabijem za Top 16, bilo je oko 5.000 navijača (kapacitet za košarku 18.700 mesta), a uglavnom je nekoliko hiljada. Ima 300, 400 najvatrenijih koji ne propuštaju nijednu našu utakmicu. Možda ćemo protiv Partizana oboriti rekord".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu