Nova vest
Košarka

Utorak, 08.12.2009.

19:43

Zvezda u završnici slomila Šole

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su francuski Šole 82:66 (22:25, 13:13, 26:14, 21:14) u trećem kolu grupe F Evrokupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle veoma dobre igre Francuza i prednosti gostiju tokom prvih 25 minuta, izabranici Ace Petrovića su u završnici ipak uspeli da slome rivala i na kraju zabeleže ubedljivu pobedu. Najbolji u ’crveno-belom’ bio je Vladimir Štimac sa 18 poena i sedam skokova. Tadija Dragićević je takođe ubacio 18 poena, dok su Kikanović i Radivojević ubacili po 12.

Na početku utakmice Šole je poveo sa 2:0 i u prvih pet minuta oba tima su postizala koš za košem. U timu "crevno-belih" Kikanović je postigao šest od deset poena svoje ekipe. U timu Šolea u prvoj četvrtini najistaknutiji su bili Kuzer i Serafim.

Kod rezultata 17:13 za goste posle koša i pogođenog dodatnog slobodnog bacanja Vladimira Štimca Zvezda smanjuje na 17:16, a u sledećem napadu Boris Bakić pogađa prvu trojku za svoj tim na meču za prvo vođstvo Zvezde, 19:17. Posle koša Štimca Zvezda vodi sa 21:17, ali se prva četvrtina završava trojkom Tatuma i serijom francuskog tima od 8:1.

U drugoj četvrtini u strelce se upisuje i Mark Tejlor, koji postiže četiri poena. Sredinom druge četvrtine Želabal pogađa trojku a potom pogađa za dva poena i Šole stiče najveću prednost na meču 35:28. Za razliku od prve deonice, tokom celog drugog perioda igre odbrane su bile čvršće, pa je rezultat treće četvrtine bio 13:13.

Na početku drugog poluvremena košem bivšeg NBA igrača, Želabala, Šole ponovo stiče prednost od pet poena. Koševima Bjelice, Kikanovića i Radivojevića Crvena zvezda okreće rezultat u svoju korist.

Sve do rezultata 52:52 oba tima su semenjivala u vođstvu, a onda kapiten Zvezde Tadija Dragićević postiže svoju drugu trojku na meču, a zatim posle dobre odbrane Kešelja Štimac postiže koš za prednost "crveno-belih" 57:52.

Do kraja četvrtine igrači francuskog tim nisu uspeli da postignu poen. Sa druge strane Štimac pogađa još dva slobodna bacanja, a Vuk Radivojević košem u poslednjoj sekundi treće četvrtine donosi svom timu prednost od devet poena, 61:52.

Košarkaši Šolea se nisu predavali i odlično su otvorili poslednju četvrtinu. Prvo je Mežije postigao koš i dodatno slobodno bacanje posle faula Marka Kešelja, a onda je Robinson postigao tri poena i doveo svoj tim na samo -3. U narednom napadu beogradskog tima svirana je nošena lopta Kešelju, a za Šole poentira Mežije i rezultat je 61:60.

Međutim zahvaljujući večeras sjajnom Štimcu koji poentira iz reketa, a onda Borisu Bakiću koji pogađa trojku, Zvezda stiče prednost od šest poena. Kod rezultata 68:64, kapiten Tadija Dragićević pogađa, čini se, prelomnu trojku na meču. U narednim minutima igrači oba tima su dosta grešili, uz promašaje iz igre. Kikanović pogađa dva slobodna bacanja a u sledećem napadu i koš iz igre i održava prednost svog tima na +7.

Kod rezultata 75:68, Radivojevića faulira Foker, a onda Radivojević beleži i skok u napadu, a zatim i faul u napadu. Francuzi ne realizuju ni naredni napad, pošto je Foker napravio grešku u koracima. U narednom napadu Dragićević postiže koš i pogađa dodatno slobodno bacanje za 80:66. U poslednjem napadu Šolea i Serafim promašuje, Tatum faulira Radivojevića, koji pogađa oba slobodna bacanja za konačnih, ubedljivih 82:66.

Crvena zvezda: Kešelj 1, Kikanović 2, Tejlor 4, Nedovič, Stević, Radivojević 12, S.Dragićević, T.Dragićević 18, Videnov 5, Štimac 18, Bakić 8, Bjelica 4.

Šole: Kuzer 14, Želabal 12,Itutavičijus 2, Mežija 10, Leonard, Serafim 10, Foker 8, Čupin, Robinson 7, Tatum 3.

Crvena zvezda narednu utakmicu u Evrokupu igra upravo protiv Šolea, u Francuskoj 15. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu