Nova vest
Košarka

Petak, 28.11.2008.

17:54

NLB: Partizan - Vojvodina

U desetom kolu NLB lige košarkaši Partizana u Pioniru dočekuju poslednjeplasiranu ekipu na tabeli, novosadsku Vojvodinu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

„Crno-beli“ dele prvo mesto na tabeli sa Crvenom zvezdom sa samo jednim porazom u dosadašnjem delu sezone i svakako ne žele da izgube priključak. Poraz od CSKA u Evroligi sa „pola” koša razlike izuzetno teško je pao svima u Partizanu, ali „crno-beli“ su maksimalno motivisani da pobede Novosađane i nastave put ka odbrani šampionskog trona NLB lige.

„Protiv prvaka Evrope smo igrali na jednu loptu, bili tako blizu, a tako daleko. Naravno, dobro znamo koliko je bitno da protiv Vojvodine budemo maksimalno koncentrisani na ono što je naš zadatak“, istakao je Vukašin Aleksić, plej Partizana.

Novosađani u Pionir stižu sa novim trenerom, Milanom Minićem.

Promenili su trenera što će sigurno izazvati reakciju u ekipi. Naravno, ne očekujemo neke preterane taktičke promene, već one u pristupu igri i želji. Sigurno je da nas ne očekuje lak posao. Ako uđemo u meč sa Vojvodinom kao što je to bio slučaj protiv CSKA, verujem da pobeda neće izostati.“

Organizator igre Partizana veoma ceni goste i pored njihovog lošeg starta.

„Oni su pre svega kolektiv, nijedan pojedinac se ne ističe previše. U poslednjim utakmicama Borovnjak je bio centralna figura, ali su zaista svi podjednako opasni. Međutim, ako im ne dozvolimo da se razigraju i raspucaju, siguran sam da ćemo stići do pobede,“ rekao je Vukašin Aleksić.

Čedomir Vitkovac zbog povrede skočnog zgloba i dalje ide na terapije zbog čega gotovo sigurno neće biti u sastavu.

Nakon veoma lošeg starta u sezoni, sa samo jednom pobedom u devet utakmica, košarkaši Vojvodine Srbijagas su pre dva dana dobili novog trenera Milana Minića, koga već na premijeri očekuje najteži mogući ispit, gostovanje aktuelnom šampionu.

U redovima crveno-belih su realni, protiv Partizana ne traže izlaz iz neugodne situacije, nego pre svega šansu da unaprede igru i što bolje se upoznaju pred iskušenja u nastavku NLB lige.

“Veći deo meča će nam otići na upoznavanje, pošto za to nije bilo vremena. U Beograd idemo da pružimo što jači otpor Partizanu i pokušamo da prevaziđemo krizu u igri. Crno-beli su sigurno istrošeni nakon meča u Evroligi i mislim da je to šansa da im se lakše parira. Ali, rezultat je za nas svakako u drugom planu”.

Novi trener na klupi Novosađana pre svega želi da unapredi igru tima.

„Za mene je kvalitet igre najbitniji, želim da vidim pomak. Kroz dobru timsku igru može da se parira svakom protivniku. Pre svega igrači moraju da shvate da je reket naš ponos i naše dostojnstvo i da na njegovoj odbrani posvete najveću pažnju. U nekoliko snimaka sam video da ekipa ima problema u skoku, to je jedan od segmenata igre koje moramo da popravimo“, rekao je Minić.

Takmičarska sezona gotovo je na polovini, pre dolaska u klub iskusni strateg je poznavao svega dva igrača iz ekipe. Ipak, njegove ambicije i ideje su se podudarile s ambicijama uprave.

“Strategija kluba je da se ide korak po korak i da se nepreduje iz meča u meč. Treba što pre prilagoditi novi sistem rada, da se ne ponovi situacija pre mog dolaska, kada su solidne igre bile praćene lošim rezultatima. Potrebno je strpljenja, ali ćemo svi pomalo morati i da verujemo u čuda,” zaključio je Minić.

Utakmica između Partizana i Vojvodine igra se u subotu od 16 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu