Nova vest
Košarka

Sreda, 23.01.2008.

22:55

EL: Bogdanović igrao za Partizan

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

U sredu je u okviru 13. kola Evrolige igrano šest duela. U Partizanovoj, grupi C, igran je samo jedan meč. Barselona je na svom terenu poražena od Lotomatike 75:77. U grupi A, CSKA je u Moskvi savladao Tau Keramiku 70:62, a Sijena je pobedom nad Prokomom, 87:64, izbacila poljski tim iz konkurencije za prolazak. U B grupi Le Man je zahvaljujući odličnoj partiji Luke Bogdanovića došao do prvenca pobedom nad Cibonom 100:87, Efes je na svom terenu izgubio od Arisa 84:74, a Lijetuvos je bio bolji od Unikahe 71:63.

Lotomatika je pobedom u glavnom gradu Katalonije skoro sigurno obezbedila poziciju pet u grupi C, koja garantuje prolazak u drugi krug. U izuzetno neizvesnom meču odlučili su nervi gostiju pošto su De La Fuente, Hokins i Alan bili sigurni sa "penala" u finišu meča. Šut za produžetak promašio je Bazile. Dejvid Hokins postigao je 22, a Alan i Roko Ukić po 12 poena kod Rimljana, dok su u domaćem timu najbolji bili Bazile sa 14 i Vaskez sa 12 poena.

Cibona je poražena u verovatno ključnoj utakmici za prolazak u Top 16. Zagrepčani sada imaju skor od četiri pobede i devet poraza, i šampion Srbije bi eventualnom pobedom nad Bambergom u Pioniru bio nadomak zacrtanog cilja za ovu sezonu.

Le Man je do prve pobede u elitnom takmičenju predvodio bivši član Partizana Luka Bogdanović, koji je pored 21 poena (7-8 za dva, 2-3 za tri) imao i pet skokova. Pored njega kod domaćina su odlični bili i Riči sa 21, odnosno Raviv sa 20 poena, dok su u sastavu Cibone najbolji bili Sem Hoskin sa 22 i Kris Voren sa 17 poena.

Derbi je igran u Moskvi gde je domaći CSKA ipak bio preveliki zalogaj za Tau Keramiku. Epitet igrača utakmice poneo je ipak reprezentativac Srbije Igor Rakočević koji je meč završio sa 21 poenom (3-8 za dva, 3-5 za tri) i pet skokova. U timu Etorea Mesine najbolji su bili Džon Holden sa 19 i Tradžan Lengdon sa 12 poena.

Poljski Prokom porazom u Italiji praktično se oprostio od nastavka takmičenja. Milan Gurović bio je najbolji u poljskom timu sa 20 poena (6-9 za dva, 1-4 za tri), a dobar je bio i Jovo Stanojević sa 10 poena i šest skokova. Kod pobednika, Romain Sato postigao je 16, a Vlado Ilijevski i Butsi Tornton ubacili su po 11 poena.

Novi trijumf zabeležio je i Lijetuvos našeg Aleksandra trifunovića, koji je ovim trijumfom prestigao Unikahu na čelu tabele. Sjajan je ponovo bio Holis Prajs sa 23 poena i šest asistencija, a kod Španaca je najbolji bio Markus Hejslip sa 22 poena.

Ostali dueli 13. runde igraju se u četvrtak.

Rezultati:

Grupa A:
CSKA Moskva - Taukeramika 70:62
Montepaski - Prokom Trefl 87:64
Žalgiris - Olimpijakos (četvrtak)
Olimpija - Virtus (četvrtak)

Grupa B:
Efes Pilsen - Aris 74:84
Lijetuvos - Unikaha 71:63
Le Man - Cibona 100:87
Makabi - Armani Džins (četvrtak)

Grupa C:
Barselona - Lotomatika 75:77
Panatinaikos - Fenerbahče (četvrtak)
Roan - Real Madrid (četvrtak)
Partizan - Bamberg (četvrtak)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu