Šampion na konopcima – mogu li Voriorsi do 4-3?

Oklahoma Siti Tanderi nalaze se na pobedu od plasmana u veliko finale NBA lige, ali i na korak do eliminacije akutelnog šampiona Golden Stejt Voriorsa.

Izvor:

Sreda, 25.05.2016.

10:27

Šampion na konopcima – mogu li Voriorsi do 4-3?
Getty Images

OKC je i po treći put ubedljivo savladao tim iz Ouklenda, koji će morati da dobije sve tri preostale utakmice kako bi sačuvao krunu i presto.

U istoriji plej-ofa najjače lige sveta 200 puta je jedan tim u seriji vodio protiv drugog sa 3-1 u pobedama, a samo je osam onih koji su uspeli da dođu do preokreta.

Kada je borba za veliko finale u pitanju, tri puta je zabeležen spomenuti preokret. Prvi kojima je to uspelo jesu Boston Seltiksi, koji su 1968. godine nadoknadili zaostatak protiv Filadelfija 76ersa u finalu Istoka, jedanaest sezona kasnije njihov podvig ponovili su Vašington Buletsi eliminisavši San Antonio Sparse u istoj fazi na Zapadu, a listu zatvaraju Boston Seltiksi – pošto su i 1981. preokretom izbacili 76erse.

Dva puta to se dogodilo u prvoj rundi – najpre kada su Detroit Pistonsi 'okrenuli' Orlando Medžik u prvoj rundi istočne konferencije 2003. godiine, a potom su tri godine kasnije isto učinili Finiks Sansi protiv Los Anđeles Lejkesa, na otvaranju doigravanja u zapadne konferencije.

Isti scenario gledali smo tri puta u polufinalima Konferencija – 1970. Los Anđeles Lejkersi izbacili su Finiks Sanse, 1995. godine isto je pošlo za rukom i Hjuston Rokitsima, takođe, protiv franšize iz Finiksa ui borbi za finale Zapada, dok se tako nešto poslednji put dogodilo 1997, kada je Majami Hit napravio preokret protiv Njujork Niksa.

Naredni duel u seriji između Oklahome i Golden Stejta igra se u noći između četvrtka i petka, a domaćini će biti Voriorsi.

Kakvo je vaše mišljenje, može li tim Stiva Kera još jednom da ispiše istoriju?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: