Pobeda "plavih" na kraju Akropolja

Izvor: B92, Beta

Sreda, 07.09.2005.

20:01

Default images

Košarkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore pobedila jeu Atini selekciju Nemačke sa 70:60 (19:10, 15:21, 21:18, 15:11), u poslednjem kolu Akropolj kupa. Najefikasniji u redovima SCG bio je Igor Rakočević sa 17 poena, dok je Nenad Krstić dodao još 15. Dirk Novicki je postigao 16 poena za Nemačku, a Paskal Roler još 13.

"Plavi" su dobro igrali na početku utakmice, pre svega u odbrani, i dozvolili Nemcima da za prvih 10 minuta igre postignu samo isto toliko poena. Nemci su u nastavku bolje zaigrali, pronašli način da prodju odbranu košarkaša SCG, koji su, kao i na prethodnim pripremnim utakmicama, gubili dosta lopti u napadu i dozvolili protivnicima da lako nadoknade veliki zaostatak.

Poluvreme je završeno vodjstvom SCG 34:31. Reprezentacija SCG je, medjutim, ponovo uhvatila ritam u trećoj četvrtini i vratila prednost od pet do 10 poena razlike, čemu su dosta pomogli i sami Nemci koji su igrali vrlo nervozno i u tom delu igre napravili čak tri tehničke greške.

"Plavi" su do kraja utakmice uspeli da zadrže prednost i utakmicu reše u svoju korist, čime su osigurali bar treće mesto na Akroplj kupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: