Utorak, 31.01.2012.

16:47

EP: Srbija – srcem do srebrne medalje

Izvor: Predrag Ozmo

EP: Srbija – srcem do srebrne medalje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

branko

pre 12 godina

ОК, ко је шта имао да каже – ракао је, ко је шта схватио – схватио је, ко је у шта поверовао – поверовао је . Сваки рат, прави и вербални, најтеже је окончати. Мени није до ратовања. Зато, поздрав и свако добро!

Anaksagora

pre 12 godina

@branko

Samo ću pretpostaviti da se meni obraćaš (pretpostavka je rezultat tvoje priče o minusima i plusevima, koju sam ja započeo), pošto vidim da repliciraš Krilu, Centru, Anoreksiji... Moj potpis je „Anaksagora“, a ne anoreksija. To je bolest. Dotični je grčki filozof, ali ti njegovo ime očigledno ništa ne znači. Potpuno je druga priča zašto za gospodina nikad nisi čuo, pa ovom prilikom u to neću ni zalaziti.
A pro po članka i komentara na isti... Tekst sam pročitao prekjuče i nakon što sam pregledao komentare ostavio sam i svoj, šaleći se na račun preporuka kojima se hvališ, a kojih u najmanju ruku nije bilo. Približan odnos pluseva i minusa koje sam zatekao naveo sam u prethodnom komentaru, nakon što sam zapazio da si se bacio na „samopreporučivanje“. Lepo je što si to sam javno priznao... Znaš onu narodnu – ko prizna...
Elem... Odmah da ti pojasnim da ja nisam osoba koja je ostavila komentar pod imenom „Krilo“. Vidim da ti ta pretpostavka (pogrešna) čini centralnu osovinu komentara, pa smatram da je najbolje odmah to naglasiti. Moderatori to lako mogu da provere pogledom na IP adrese.
Dakle, ja nikakve komentare nisam ni „plusirao“ ni „minusirao“. Sumnjam da je to činio i g-din Krilo. Pretpostavljam da se nije ni vraćao na ovaj članak, pošto bi verovatno i od njega dobio odgovor da je imao prilike da pročita tvoje zanimljive opaske. Iz navedenih premisa sledi jednostavan zaključak da si ti jedina osoba koja je ovde sama sebi ocenjivala komentare. Ponavljam, lepo je što si priznao. Čestitam!
Sledeća stvar, a mislim da ovde govorim kako u svoje, tako i u ime g-dina Krila i svih ostalih od kojih si dobio minuse na komentare... Smatram da tvoje obraćanje autoru analize nije bilo ni taktično ni puno poštovanja, kako tako ponosno navodiš. Arogantno i bezobrazno si konstatovao da je prvi deo nepotreban, a drugi nedovoljno dobar. Da nisi možda Lino Červar lično, pa dopuštaš sebi tako bahate i teške reči?
G-din Krilo te je lepo pitao, a ti nisi odgovorio, odakle ti ideja da u finalnoj analizi učinka naše reprezentacije nakon osvojene srebrne medalje na EP u rukometu u Beogradu ne treba dati kratku retrospektivu odigranih mečeva?! Ipak, razumeću da je to tvoj stav, tako da ono što ti se ne dopada nisi morao ni da čitaš. Mnogo važnije pitanje je ono drugo, a glasi, citiram, „šta je Branku korektno i ništa više“ u sagledavanju pojedinačnih učinaka naših igrača? Šta nedostaje i šta nije tačno? Analiza je urađena temeljno i bez greške. Imaš li ti možda nešto uzvišeno da dodaš osim neverovatne konstatacije (koju sada svaki laik može da iznese jer je najočiglednija i svakako se ničim ne može osporiti) da nam je za zlato nedostajao bolji Vujin? Ako već kritikuješ nečiji rad, naročito nekoga ko se odlično razume u materiju, moraš imati i neki kontraargument.
Vidim da očajnički potenciraš kulturu i pristojnost u odgovorima meni i g-dinu Krilu. Zaista mi je nejasno šta je u komentarima bilo nekulturno, prostački, da ne navodim ostale epitete koje si iskoristio? Vidiš, neprestano pričanje o kulturi niti će tebe učiniti više, niti mene ili bilo koga drugog manje kulturnim.
Za kraj, stvar koja na najbolji način pokazuje koliko (ne)pažljivo zaista pratiš i čitaš tekstove na B92. Autor rukometne analize zove se PREDRAG Ozmo, dok nam teniske poslastice priprema SAŠA Ozmo. U kom su spomenuta dvojica srodstvu nemam pojma, ali sam prilično siguran da se radi o dve različite osobe.
Jedina stvar u kojoj se s tobom slažem je da su Sašini tekstovi o tenisu izvanredni.

branko

pre 12 godina

@ Потписивао се ти као Krilo, Centar, Anoreksija или било како друго

Нисам ангажовао пријатеље него сам ја сам изударао оне силне плусеве и минусе. Тиме сам само хтео да ти покажем да ми је јасно и како су настали они предходни плусеви и минуси. Разлика је само у томе што си их ти лупао из дана у дан а ја сам се синоћ зезао неких сат времена. Суштина ових бесмислених плусева и минуса је мој други текст у којем сам рекао шта мислим о теби и сличнима. То те очигледно погодило и разбеснело па си почео да се ''светиш'' плусевима и минусима. Детињарија! Иначе, да није било мог другог текста, испод мог првог би писало отприкике +5 до 7 и -20 до 30 а испод твог обрнуто. Значи, признајем да је било нешто више оних којима се допао твој него мој текст, али боже мој.
Ако си ти ово схватио као неку врсту ''рата'' између тебе и мене, рат проглашавам завршеним и потписујем капитулацију. Победио си тиме што ти је успело да ме натераш да ти се поново обратим. Но овај пораз бих прихватити као свој успех ако би ми успело да натерам тебе да још пар пута прочиташ мој први текст и обратиш пажњу са колико такта и поштовања према г.дину Озму сам написао оно у чему се не слажем са њим. Ако научиш да и ти на сличан, значи пре свега пристојан и културан начин износиш своја мишљења и поштујеш оног са чијим се мишљењем не слажеш, нећеш имати потребе да сам лупаш плусеве и минусе а ја ћу бити задовољан ако ти овај ''рат'' са мном помогне у томе.
Хајде, на крају да се можда у знак помирења сложимо у нечему и тако прекинемо овај циркус . Ипак је најбитније да се наши рукометаши пласирају на ОИ. Мислим да обојица то подједнако желимо, зар не? У здравље!
Још само ово: мој суздржан (не негативан!) став према анализи г.дина Озма значи само то да читам и да јако ценим његове анализе али сматрам да ова није на нивоу неких ранијих, нарочито из тениса. Поздрав и њему!

Anaksagora

pre 12 godina

Hahahahahaha... Branko, jesi li ovo angazovao neku svoju ekipu da pozitivno ocenjuje tvoje, a negativno komentare protiv tebe? Hahahahaha... Na internetu se stvarno svakakvi javljaju, ali ti si nesto drugo...
Krilo je imao otprilike 110-7 juce, a gledaj sada. Isto se odnosi i na tvoj prvi komentar, juce si imao oko 20-105, a sad si ih popravio angazujuci drugare... Auuuu, skoro se nisam ovako lepo nasmejao...

Anaksagora

pre 12 godina

Branko, ne znam na koje si svoje ranije komentare mislio, ali ovde se nisi bas istakao preporukama. Hahaha... :-)
Inace, svaka cast momcima! Samo da odemo na OI!

dragoljub

pre 12 godina

APSOLUTNA VELIČINA HTENJA ZA USPE I PRIKAZIVANJE VREDNOSTI SRBIJE JESTE DOMINIRALA I USPEHOM VELIĆANSTVENIH RUKOMETAŠA REPREZENTACIJE SRBIJE.
NEKA SE TOG POZITIVNOG PRIMERA PRIKLONE SVI U SRBIJI

patriot

pre 12 godina

Evo nesto sto je mozda isto tako vazno:

Nemacka televizija SPORT1 je pokazivala jako puno utakmica. Jedan od strucnjaka je Stefan Krecmar, cuveno nemacko levo krilo, i u nemackim mmedijama jako prezentan. I evo jedan od njegovih komentara u pilufinalu(smisao): "nisam znao da je Beograd tako interesantan grad, super je za izlazak, ljudi su super, i mogu svkome da preporucium da dodje ovde preko vikenda"
Inace Krecmar zivi u Berlinu, pre je imao emisiju na MTVu...

cool... :-)

Bejn

pre 12 godina

Dalibore Čutura, gdje si bio sve ove godine? Ti si taj igrač koji nam je nedostajao! Ti si naš Balić! Trebao si odmah naslijediti Neđu Jovanovića na toj ključnoj napadačkoj poziciji srednjeg beka; svojom kreativnošću, driblingom i prodornošću povezati lijevu i desnu stranu do tebe a tu su se godinama nalazili naši najjači igrači Ilić i Vujin, a isto tako povezati pivote i krila ko god je bio u reprezentaciji. Ovako, sad, na zalasku karijere kao debitant sa srebrom oko vrata sve izgleda kao priča o propuštenom…
U svakom slučaju tebi hvala što si prihvatio ovaj zakasneli poziv.

Poreč

pre 12 godina

Ključni problem srpske repke kada ne bude domaćin će biti taj što joj napad traje caa 2 minute a nakon toga ako se ne zabije gol jedan igrač pada kao da je povređen i sudac svira prekid odnosno zaustavlja kontru protivnika. Dvostruka izmjena za napad i bezidejno kruženje bez želje za udarac i prođe dvije minute to sudci neće tolerirati kada budete gosti. To je moglo prolaziti prije pet-šest godina ali više ne.

dule nbg

pre 12 godina

Ja tvrdim, da u bilo kom sportu, kad nasa reprezentacija ostavi srce na terenu, rezultati nikad nisu izostajali... Pozitivnih i negativnih primera ima mnogo, necu se ni truditi da nabrajam.

Ali ipak, moram fudbalere da spomenem:)...

P.S. Svaka cast za rukometase, konacno su nas obradovali. Zao mi zlata samo zbog plasmana na OI, inace mi i ovo srebro ima najjaci sjaj...

Milan

pre 12 godina

prezadovoljan sam onim šta je reprezentacija pokazala na EP i smatram trenera najzaslužnijim za rezultat, konačno Srbija je igrala kao EKIPA a ne kao zbir pojedinaca. Sa druge strane svestan sam ograničenja ovog tima zbog (ne)kvaliteta igrača. Većina naših igrača su stariji, iskusni igrači i pitanje je do kada će moći da traju na ovom nivoui ko će da ih zameni. Manojlović i posebno Čutura su odigrali preko očekivanja, ja sam se iskreno nadao da ću gledati Nenadića na tom mestu, zapravo od pojave ovog mladog igrača ja se nadam renesansi našeg rukometa. Na žalost na njemu se vide tragovi teških povreda ali sa protokom vremena se nadam da ćemo imati priliku da vidimo kakav virtuoz je trebao postati. Ni razvoj drugih talenata iz trofejne juniorske generacije, Šešuma i Prodanovića ne ide kako treba. Kako stvari stoje na budućim takmičenjima moći ćemo se uvek osloniti na Ilića, Vujina, ja se nadam Nenadića između njih i kolektivni duh i čvrstu odbranu. To bi trebalo biti dovoljno za 5-8 mesto, ako se još ponešto poklopi i za malo više. Da bi smo postali stalni kandidat za "nešto više" potrebna su nam bolja izdanja krila Prodanovića, Nikčević sa EP i kvalitetan pivot (a njega nema). Takođe ono što najviše boli je da nema kvalitetnijih mlađih igrača koji bi vremenom popunjavali tim i doneli novi kvalitet. Zato bi ovaj uspeh pun značaj dobio tek ako podstakne mlade da igraju rukomet, ako se popravi rad u klubovima pa da se za 10-tak godina vratimo u vrh, tamo gde smo realno bili 90-tih, makar kvalitetom igrača.

schluter

pre 12 godina

@ Daniel
"Pa dobro Schluteru sta si ocekivao aplauze ..."

Ja sam očekivao točno takvu atmosferu i ovdje ne ulazim u raspravu je li to dobro ili ne, je li zasluženo i druge polemike.
Jednostavno sam istaknuo da je u ovom, inače vrhunskom članku, napisana laž da su "svi bodrili srpski tim" jer to jednostavno nije istina budući da je navijanje tijekom utakmice 95% vremena bilo usmjereno na vrijeđanje Hrvatske, a ne na potporu reprezentaciji Srbije.
Svatko tko je bio na utakmici i imalo je razuman i objektivan će se složiti s tom konstatacijom.
Kao što rekoh, ne ulazim u raspravu tipa "vi ste ono pa smo mi ovo" i tako u nedogled, već jednostavno ističem činjenicu da je članak u tom dijelu neistinit.

branko

pre 12 godina

@Krilo
Свако има право на своје мишљење али нема право али, на жалост има могућност, да то мишљење искаже на препотентан и по мало простачки начин. Са таквима не желим никакву комуникацију. Збогом заувек !
@ За остали, пристојан свет
Ја сам током овог ЕП, осим овог, написао на форуму 6 текстова. Не знам колико људи их је прочитало али знам да је то учинило најмање њих 1225 који су о њима дали своје мишљење (1190 позитивно и 35 негативно). Толико људи не разуме рукомет ? Тешко.

Krilo

pre 12 godina

@branko

Tvoj komentar jedan je od glupljih koje sam ikada pročitao. Na osnovu tvoje izjave u analizi učinka naše rerezentacije ne bi trebalo uraditi retrospektivu utakmica? Ponavljam, radi se o NAŠOJ reprezentaciji, ne o Islandu... Opis utakmica je u ovakvom tekstu više nego poželjan, urađen je lepo, sažeto, istaknuti su ključni detalji i vidi se da autor oseća igru, da je voli iz duše i da je s velikom pažnjom gledao svaki meč, najverovatnije i bio na svakom.
Štp se analize učinka igrača tiče, mogu jedino da kažem da je izvanredan. Detaljno su istaknute prednosti i mane svakog našeg rukometaša, sa osvrtom na ranije stanje. Analizirani su njihovi potezi i mogućnosti i autoru na tome čestitam.
Baš me zanima šta je to Branku "korektno i ništa više". Oduvek su mi na živce išli hejteri...
Dalje, kažeš da je većinu teksta trebalo posvetiti Vukoviću?! Bogu hvala, pa ti nisi rukometni novinar, ne bih pročitao nijedan tekst. Ako misliš da je neko smislio plan da osvojimo medalju oslanjajući se na Stanića i nadajući se da će on braniti ovako kako je branio (kao Fort i Lavrov u najboljim danima) i još smatraš da mu treba skinuti kapu, u ozbiljnoj si zabludi... Akcenat je svakako bio na odbrani i na vođenju kontrolisanog pozicionog napada (svako ko bar malo zna o rukometu vidi da ovaj sastav nema potencijal da igra brz, kontraški rukomet)...
Još jednom, svaka čast B92 na lepoj analizi. Ne obazirite se na ove koji znaju samo da pljuju.

stype@email.t-com.hr

pre 12 godina

cak je vrlo lako moguce da pored Spanjolske i Poljske ne izborite Olimpijske Igre,bas sto je dole napisano tek sad treba da se dokazete.

Daniel

pre 12 godina

Pa dobro Schluteru sta si ocekivao aplauze i da vas kitimo ruzama?Zar ste vec zaboravili kako ste se vi ponasali prema nasim rukometasima na sp u hrvatskoj?Pretili ste nasu reprezentaciju bombom, niste stavili nasu zastavu u Zadru i niste dopustili nase navijace ni da udju da gledaju utakmice a da nepricam za zvizdanje himni sto je bilo na svakoj utakmici Srbije i pevanjem ubi ubi ubi srbina itd itd itd. Vas izgleda pamcenje dobro ne sluzi. Svaka cast nasim momcima i nasoj reprezenatiji jedno VELIKO HVALA!!Ostavili ste srce na teren.

branko

pre 12 godina

Најпре нешто о овом тексту. Молим аутора да ми не замери, али текст ме није импресионирао. Први део у којем описује утакмице (све испред пасуса који почиње текстом ''U odnosu na neka prethodna takmičenja primetna је .....'' ) је потпуно непотребан јер ће овај текст у главном читати они који су гледали утакмице а не верујем да је и некоме ко их није гледао сада интересантан њихов опис.
Анализа појединачних учинака која следи је углавном коректна али не више од тога. По мом мишљењу за оно мало што нам је фалило до злата био је потребан, пра свих бољи Вујин и за мене лично једино он је извесно разочарење! Можда је Станковић требало и више да игра и више да преузима одговорност.
По мом мишљењу, човек који је заслужио да му се посвети највише текста је селектор Вуковић. Написао сам већ да је ово успех и питање је да ли се могло и оно мало више. И г-дин Озмо је приметио да је то постигнуто одличном одбраном и не баш убедљивим нападом. Бескрајно сам радознао да ли је то унапред смишљено или се догодило спонтано. Ако је НЕКО проценио да немамо убојит напад и да се за кратко време ту ништа битно не може поправити и да је у таквој ситуацији једина шанса за неки успех учврстити одбрану, ослонити се на Станића, а у нападу не правити техничке грешке а остало – како буде, тај НЕКО је ГЕНИЈАЛАЦ и пред њим КАПА ДОЛЕ. Он је савршено добро проценио могућности и ограничења овог тима. А ако је све испало случајно (у шта ипак сумњам) онда се бар сад тачно зна шта је са овом екипом могуће а шта није и на чему би требало радити у будућности. Верујем да се ово све односи на селектора Вуковића и можда још неког.
Сребрном европском медаљом морамо бити презадовољни али остаје жал што нису искористили велику, неочекивану шансу да се пласирају на ОИ. Но, ако у априлу екипа буде спремна као што је била сада, шансе свакако постоје.

goga

pre 12 godina

Odlicna analiza nekoga ko dobro poznaje rukomet.Nadam se da cemo imati razloga i prilike da citamo neke nove analize posle Olimpijade u Londonu!Momci su uspeli da naciju ponovo zainteresuju za rukomet igrom sa mnogo pozrtvovanja.Zelim im jos mnogo uspeha a samim tim i nama radosti.

djordje

pre 12 godina

Srebro osvojeno srcem, zlato izgubljeno zbog lose karme prouzrokovane spaljenim automovilima i bacenom flasom. Ovo zlato su prokockale sitne duse iz navijackih redova. Koliko li cemo ih jos trpeti?

schluter

pre 12 godina

Vrhunski napisan članak i s novinarske i sa stručne strane, ali ipak s nekoliko nedostataka.
Gledao sam sve utakmice reprezentacije Srbije na prvenstvu osim protiv Makedonije i potpuno se slažem s napisanim o igri i učincima igrača.
Ipak, u članku su napisane jedna laž i jedna tvrdnja koja još za sada ne stoji.

1. Naime, bio sam među 200-tinjak navijača Hrvatske na polufinalu i u potpunosti priznajem da je tu utakmicu Srbija zasluženo pobijedila. Odigrali su čvršče, bolje se prilagodili sudačkom kriteriju i pametnije iskoristili svoje dobre, a sakrili loše strane. Jedina stvar koja ne stoji je: "U Areni apsolutno niko nije sedeo, svi su stojeći i pevajući bodrili srpski tim." Točno, nitko nije sjedio, ali od izlaska na zagrijavanje pa do kraja utakmice točno se u 4(slovima - ČETIRI) navrata navijalo za reprezentaciju Srbije dok je sve ostalo bilo vrijeđanje Hrvatske. Ta četiri puta su pjevanje himne i u tri navrata povici Srbija, Srbija. Jedino ako se pod navijanjem za Srbiju ne smatra pjevanje četničkih poskočica, psovački slogani i slično.

2. "Naša rukometna reprezentacija nakon ovog šampionata ponovo se ucrtala na mapu evropskih rukometnih sila. Pokazali su i sebi i celoj Evropi da mogu ravnopravno da se nadmeću sa bilo kojim sastavom na svetu..."
Ova tvrdnja jednostavno ne stoji. Naime, Srbija je ovom medaljom samo naznačila da bi to tako moglo biti. Srbija još mora dokazati da na ovoj razini može pobijeđivati na neutralnom terenu i to u kontinuitetu. Tako su 2004. tvrdili i Slovenci, pa su od tada igrali točno 0(NULA) polufinala na bilo kojem natjecanju. Tek sad slijedi pravo dokazivanje, a prilika su kvalifikacije za OI i nakon toga pravi rezultat na OI. Tek tada će se moći reći da se "Srbija ucrtala na mapu evropskih rukometnih sila."
Da li će ovo srebro biti samo priča za jednu noć ili naznaka stvaranja rukometne velesile... Živi bili pa vidjeli.

Krilo

pre 12 godina

@branko

Tvoj komentar jedan je od glupljih koje sam ikada pročitao. Na osnovu tvoje izjave u analizi učinka naše rerezentacije ne bi trebalo uraditi retrospektivu utakmica? Ponavljam, radi se o NAŠOJ reprezentaciji, ne o Islandu... Opis utakmica je u ovakvom tekstu više nego poželjan, urađen je lepo, sažeto, istaknuti su ključni detalji i vidi se da autor oseća igru, da je voli iz duše i da je s velikom pažnjom gledao svaki meč, najverovatnije i bio na svakom.
Štp se analize učinka igrača tiče, mogu jedino da kažem da je izvanredan. Detaljno su istaknute prednosti i mane svakog našeg rukometaša, sa osvrtom na ranije stanje. Analizirani su njihovi potezi i mogućnosti i autoru na tome čestitam.
Baš me zanima šta je to Branku "korektno i ništa više". Oduvek su mi na živce išli hejteri...
Dalje, kažeš da je većinu teksta trebalo posvetiti Vukoviću?! Bogu hvala, pa ti nisi rukometni novinar, ne bih pročitao nijedan tekst. Ako misliš da je neko smislio plan da osvojimo medalju oslanjajući se na Stanića i nadajući se da će on braniti ovako kako je branio (kao Fort i Lavrov u najboljim danima) i još smatraš da mu treba skinuti kapu, u ozbiljnoj si zabludi... Akcenat je svakako bio na odbrani i na vođenju kontrolisanog pozicionog napada (svako ko bar malo zna o rukometu vidi da ovaj sastav nema potencijal da igra brz, kontraški rukomet)...
Još jednom, svaka čast B92 na lepoj analizi. Ne obazirite se na ove koji znaju samo da pljuju.

branko

pre 12 godina

Најпре нешто о овом тексту. Молим аутора да ми не замери, али текст ме није импресионирао. Први део у којем описује утакмице (све испред пасуса који почиње текстом ''U odnosu na neka prethodna takmičenja primetna је .....'' ) је потпуно непотребан јер ће овај текст у главном читати они који су гледали утакмице а не верујем да је и некоме ко их није гледао сада интересантан њихов опис.
Анализа појединачних учинака која следи је углавном коректна али не више од тога. По мом мишљењу за оно мало што нам је фалило до злата био је потребан, пра свих бољи Вујин и за мене лично једино он је извесно разочарење! Можда је Станковић требало и више да игра и више да преузима одговорност.
По мом мишљењу, човек који је заслужио да му се посвети највише текста је селектор Вуковић. Написао сам већ да је ово успех и питање је да ли се могло и оно мало више. И г-дин Озмо је приметио да је то постигнуто одличном одбраном и не баш убедљивим нападом. Бескрајно сам радознао да ли је то унапред смишљено или се догодило спонтано. Ако је НЕКО проценио да немамо убојит напад и да се за кратко време ту ништа битно не може поправити и да је у таквој ситуацији једина шанса за неки успех учврстити одбрану, ослонити се на Станића, а у нападу не правити техничке грешке а остало – како буде, тај НЕКО је ГЕНИЈАЛАЦ и пред њим КАПА ДОЛЕ. Он је савршено добро проценио могућности и ограничења овог тима. А ако је све испало случајно (у шта ипак сумњам) онда се бар сад тачно зна шта је са овом екипом могуће а шта није и на чему би требало радити у будућности. Верујем да се ово све односи на селектора Вуковића и можда још неког.
Сребрном европском медаљом морамо бити презадовољни али остаје жал што нису искористили велику, неочекивану шансу да се пласирају на ОИ. Но, ако у априлу екипа буде спремна као што је била сада, шансе свакако постоје.

Daniel

pre 12 godina

Pa dobro Schluteru sta si ocekivao aplauze i da vas kitimo ruzama?Zar ste vec zaboravili kako ste se vi ponasali prema nasim rukometasima na sp u hrvatskoj?Pretili ste nasu reprezentaciju bombom, niste stavili nasu zastavu u Zadru i niste dopustili nase navijace ni da udju da gledaju utakmice a da nepricam za zvizdanje himni sto je bilo na svakoj utakmici Srbije i pevanjem ubi ubi ubi srbina itd itd itd. Vas izgleda pamcenje dobro ne sluzi. Svaka cast nasim momcima i nasoj reprezenatiji jedno VELIKO HVALA!!Ostavili ste srce na teren.

djordje

pre 12 godina

Srebro osvojeno srcem, zlato izgubljeno zbog lose karme prouzrokovane spaljenim automovilima i bacenom flasom. Ovo zlato su prokockale sitne duse iz navijackih redova. Koliko li cemo ih jos trpeti?

goga

pre 12 godina

Odlicna analiza nekoga ko dobro poznaje rukomet.Nadam se da cemo imati razloga i prilike da citamo neke nove analize posle Olimpijade u Londonu!Momci su uspeli da naciju ponovo zainteresuju za rukomet igrom sa mnogo pozrtvovanja.Zelim im jos mnogo uspeha a samim tim i nama radosti.

branko

pre 12 godina

@Krilo
Свако има право на своје мишљење али нема право али, на жалост има могућност, да то мишљење искаже на препотентан и по мало простачки начин. Са таквима не желим никакву комуникацију. Збогом заувек !
@ За остали, пристојан свет
Ја сам током овог ЕП, осим овог, написао на форуму 6 текстова. Не знам колико људи их је прочитало али знам да је то учинило најмање њих 1225 који су о њима дали своје мишљење (1190 позитивно и 35 негативно). Толико људи не разуме рукомет ? Тешко.

Anaksagora

pre 12 godina

Hahahahahaha... Branko, jesi li ovo angazovao neku svoju ekipu da pozitivno ocenjuje tvoje, a negativno komentare protiv tebe? Hahahahaha... Na internetu se stvarno svakakvi javljaju, ali ti si nesto drugo...
Krilo je imao otprilike 110-7 juce, a gledaj sada. Isto se odnosi i na tvoj prvi komentar, juce si imao oko 20-105, a sad si ih popravio angazujuci drugare... Auuuu, skoro se nisam ovako lepo nasmejao...

Anaksagora

pre 12 godina

@branko

Samo ću pretpostaviti da se meni obraćaš (pretpostavka je rezultat tvoje priče o minusima i plusevima, koju sam ja započeo), pošto vidim da repliciraš Krilu, Centru, Anoreksiji... Moj potpis je „Anaksagora“, a ne anoreksija. To je bolest. Dotični je grčki filozof, ali ti njegovo ime očigledno ništa ne znači. Potpuno je druga priča zašto za gospodina nikad nisi čuo, pa ovom prilikom u to neću ni zalaziti.
A pro po članka i komentara na isti... Tekst sam pročitao prekjuče i nakon što sam pregledao komentare ostavio sam i svoj, šaleći se na račun preporuka kojima se hvališ, a kojih u najmanju ruku nije bilo. Približan odnos pluseva i minusa koje sam zatekao naveo sam u prethodnom komentaru, nakon što sam zapazio da si se bacio na „samopreporučivanje“. Lepo je što si to sam javno priznao... Znaš onu narodnu – ko prizna...
Elem... Odmah da ti pojasnim da ja nisam osoba koja je ostavila komentar pod imenom „Krilo“. Vidim da ti ta pretpostavka (pogrešna) čini centralnu osovinu komentara, pa smatram da je najbolje odmah to naglasiti. Moderatori to lako mogu da provere pogledom na IP adrese.
Dakle, ja nikakve komentare nisam ni „plusirao“ ni „minusirao“. Sumnjam da je to činio i g-din Krilo. Pretpostavljam da se nije ni vraćao na ovaj članak, pošto bi verovatno i od njega dobio odgovor da je imao prilike da pročita tvoje zanimljive opaske. Iz navedenih premisa sledi jednostavan zaključak da si ti jedina osoba koja je ovde sama sebi ocenjivala komentare. Ponavljam, lepo je što si priznao. Čestitam!
Sledeća stvar, a mislim da ovde govorim kako u svoje, tako i u ime g-dina Krila i svih ostalih od kojih si dobio minuse na komentare... Smatram da tvoje obraćanje autoru analize nije bilo ni taktično ni puno poštovanja, kako tako ponosno navodiš. Arogantno i bezobrazno si konstatovao da je prvi deo nepotreban, a drugi nedovoljno dobar. Da nisi možda Lino Červar lično, pa dopuštaš sebi tako bahate i teške reči?
G-din Krilo te je lepo pitao, a ti nisi odgovorio, odakle ti ideja da u finalnoj analizi učinka naše reprezentacije nakon osvojene srebrne medalje na EP u rukometu u Beogradu ne treba dati kratku retrospektivu odigranih mečeva?! Ipak, razumeću da je to tvoj stav, tako da ono što ti se ne dopada nisi morao ni da čitaš. Mnogo važnije pitanje je ono drugo, a glasi, citiram, „šta je Branku korektno i ništa više“ u sagledavanju pojedinačnih učinaka naših igrača? Šta nedostaje i šta nije tačno? Analiza je urađena temeljno i bez greške. Imaš li ti možda nešto uzvišeno da dodaš osim neverovatne konstatacije (koju sada svaki laik može da iznese jer je najočiglednija i svakako se ničim ne može osporiti) da nam je za zlato nedostajao bolji Vujin? Ako već kritikuješ nečiji rad, naročito nekoga ko se odlično razume u materiju, moraš imati i neki kontraargument.
Vidim da očajnički potenciraš kulturu i pristojnost u odgovorima meni i g-dinu Krilu. Zaista mi je nejasno šta je u komentarima bilo nekulturno, prostački, da ne navodim ostale epitete koje si iskoristio? Vidiš, neprestano pričanje o kulturi niti će tebe učiniti više, niti mene ili bilo koga drugog manje kulturnim.
Za kraj, stvar koja na najbolji način pokazuje koliko (ne)pažljivo zaista pratiš i čitaš tekstove na B92. Autor rukometne analize zove se PREDRAG Ozmo, dok nam teniske poslastice priprema SAŠA Ozmo. U kom su spomenuta dvojica srodstvu nemam pojma, ali sam prilično siguran da se radi o dve različite osobe.
Jedina stvar u kojoj se s tobom slažem je da su Sašini tekstovi o tenisu izvanredni.

schluter

pre 12 godina

Vrhunski napisan članak i s novinarske i sa stručne strane, ali ipak s nekoliko nedostataka.
Gledao sam sve utakmice reprezentacije Srbije na prvenstvu osim protiv Makedonije i potpuno se slažem s napisanim o igri i učincima igrača.
Ipak, u članku su napisane jedna laž i jedna tvrdnja koja još za sada ne stoji.

1. Naime, bio sam među 200-tinjak navijača Hrvatske na polufinalu i u potpunosti priznajem da je tu utakmicu Srbija zasluženo pobijedila. Odigrali su čvršče, bolje se prilagodili sudačkom kriteriju i pametnije iskoristili svoje dobre, a sakrili loše strane. Jedina stvar koja ne stoji je: "U Areni apsolutno niko nije sedeo, svi su stojeći i pevajući bodrili srpski tim." Točno, nitko nije sjedio, ali od izlaska na zagrijavanje pa do kraja utakmice točno se u 4(slovima - ČETIRI) navrata navijalo za reprezentaciju Srbije dok je sve ostalo bilo vrijeđanje Hrvatske. Ta četiri puta su pjevanje himne i u tri navrata povici Srbija, Srbija. Jedino ako se pod navijanjem za Srbiju ne smatra pjevanje četničkih poskočica, psovački slogani i slično.

2. "Naša rukometna reprezentacija nakon ovog šampionata ponovo se ucrtala na mapu evropskih rukometnih sila. Pokazali su i sebi i celoj Evropi da mogu ravnopravno da se nadmeću sa bilo kojim sastavom na svetu..."
Ova tvrdnja jednostavno ne stoji. Naime, Srbija je ovom medaljom samo naznačila da bi to tako moglo biti. Srbija još mora dokazati da na ovoj razini može pobijeđivati na neutralnom terenu i to u kontinuitetu. Tako su 2004. tvrdili i Slovenci, pa su od tada igrali točno 0(NULA) polufinala na bilo kojem natjecanju. Tek sad slijedi pravo dokazivanje, a prilika su kvalifikacije za OI i nakon toga pravi rezultat na OI. Tek tada će se moći reći da se "Srbija ucrtala na mapu evropskih rukometnih sila."
Da li će ovo srebro biti samo priča za jednu noć ili naznaka stvaranja rukometne velesile... Živi bili pa vidjeli.

Anaksagora

pre 12 godina

Branko, ne znam na koje si svoje ranije komentare mislio, ali ovde se nisi bas istakao preporukama. Hahaha... :-)
Inace, svaka cast momcima! Samo da odemo na OI!

dule nbg

pre 12 godina

Ja tvrdim, da u bilo kom sportu, kad nasa reprezentacija ostavi srce na terenu, rezultati nikad nisu izostajali... Pozitivnih i negativnih primera ima mnogo, necu se ni truditi da nabrajam.

Ali ipak, moram fudbalere da spomenem:)...

P.S. Svaka cast za rukometase, konacno su nas obradovali. Zao mi zlata samo zbog plasmana na OI, inace mi i ovo srebro ima najjaci sjaj...

Bejn

pre 12 godina

Dalibore Čutura, gdje si bio sve ove godine? Ti si taj igrač koji nam je nedostajao! Ti si naš Balić! Trebao si odmah naslijediti Neđu Jovanovića na toj ključnoj napadačkoj poziciji srednjeg beka; svojom kreativnošću, driblingom i prodornošću povezati lijevu i desnu stranu do tebe a tu su se godinama nalazili naši najjači igrači Ilić i Vujin, a isto tako povezati pivote i krila ko god je bio u reprezentaciji. Ovako, sad, na zalasku karijere kao debitant sa srebrom oko vrata sve izgleda kao priča o propuštenom…
U svakom slučaju tebi hvala što si prihvatio ovaj zakasneli poziv.

Milan

pre 12 godina

prezadovoljan sam onim šta je reprezentacija pokazala na EP i smatram trenera najzaslužnijim za rezultat, konačno Srbija je igrala kao EKIPA a ne kao zbir pojedinaca. Sa druge strane svestan sam ograničenja ovog tima zbog (ne)kvaliteta igrača. Većina naših igrača su stariji, iskusni igrači i pitanje je do kada će moći da traju na ovom nivoui ko će da ih zameni. Manojlović i posebno Čutura su odigrali preko očekivanja, ja sam se iskreno nadao da ću gledati Nenadića na tom mestu, zapravo od pojave ovog mladog igrača ja se nadam renesansi našeg rukometa. Na žalost na njemu se vide tragovi teških povreda ali sa protokom vremena se nadam da ćemo imati priliku da vidimo kakav virtuoz je trebao postati. Ni razvoj drugih talenata iz trofejne juniorske generacije, Šešuma i Prodanovića ne ide kako treba. Kako stvari stoje na budućim takmičenjima moći ćemo se uvek osloniti na Ilića, Vujina, ja se nadam Nenadića između njih i kolektivni duh i čvrstu odbranu. To bi trebalo biti dovoljno za 5-8 mesto, ako se još ponešto poklopi i za malo više. Da bi smo postali stalni kandidat za "nešto više" potrebna su nam bolja izdanja krila Prodanovića, Nikčević sa EP i kvalitetan pivot (a njega nema). Takođe ono što najviše boli je da nema kvalitetnijih mlađih igrača koji bi vremenom popunjavali tim i doneli novi kvalitet. Zato bi ovaj uspeh pun značaj dobio tek ako podstakne mlade da igraju rukomet, ako se popravi rad u klubovima pa da se za 10-tak godina vratimo u vrh, tamo gde smo realno bili 90-tih, makar kvalitetom igrača.

patriot

pre 12 godina

Evo nesto sto je mozda isto tako vazno:

Nemacka televizija SPORT1 je pokazivala jako puno utakmica. Jedan od strucnjaka je Stefan Krecmar, cuveno nemacko levo krilo, i u nemackim mmedijama jako prezentan. I evo jedan od njegovih komentara u pilufinalu(smisao): "nisam znao da je Beograd tako interesantan grad, super je za izlazak, ljudi su super, i mogu svkome da preporucium da dodje ovde preko vikenda"
Inace Krecmar zivi u Berlinu, pre je imao emisiju na MTVu...

cool... :-)

Poreč

pre 12 godina

Ključni problem srpske repke kada ne bude domaćin će biti taj što joj napad traje caa 2 minute a nakon toga ako se ne zabije gol jedan igrač pada kao da je povređen i sudac svira prekid odnosno zaustavlja kontru protivnika. Dvostruka izmjena za napad i bezidejno kruženje bez želje za udarac i prođe dvije minute to sudci neće tolerirati kada budete gosti. To je moglo prolaziti prije pet-šest godina ali više ne.

schluter

pre 12 godina

@ Daniel
"Pa dobro Schluteru sta si ocekivao aplauze ..."

Ja sam očekivao točno takvu atmosferu i ovdje ne ulazim u raspravu je li to dobro ili ne, je li zasluženo i druge polemike.
Jednostavno sam istaknuo da je u ovom, inače vrhunskom članku, napisana laž da su "svi bodrili srpski tim" jer to jednostavno nije istina budući da je navijanje tijekom utakmice 95% vremena bilo usmjereno na vrijeđanje Hrvatske, a ne na potporu reprezentaciji Srbije.
Svatko tko je bio na utakmici i imalo je razuman i objektivan će se složiti s tom konstatacijom.
Kao što rekoh, ne ulazim u raspravu tipa "vi ste ono pa smo mi ovo" i tako u nedogled, već jednostavno ističem činjenicu da je članak u tom dijelu neistinit.

dragoljub

pre 12 godina

APSOLUTNA VELIČINA HTENJA ZA USPE I PRIKAZIVANJE VREDNOSTI SRBIJE JESTE DOMINIRALA I USPEHOM VELIĆANSTVENIH RUKOMETAŠA REPREZENTACIJE SRBIJE.
NEKA SE TOG POZITIVNOG PRIMERA PRIKLONE SVI U SRBIJI

stype@email.t-com.hr

pre 12 godina

cak je vrlo lako moguce da pored Spanjolske i Poljske ne izborite Olimpijske Igre,bas sto je dole napisano tek sad treba da se dokazete.

branko

pre 12 godina

@ Потписивао се ти као Krilo, Centar, Anoreksija или било како друго

Нисам ангажовао пријатеље него сам ја сам изударао оне силне плусеве и минусе. Тиме сам само хтео да ти покажем да ми је јасно и како су настали они предходни плусеви и минуси. Разлика је само у томе што си их ти лупао из дана у дан а ја сам се синоћ зезао неких сат времена. Суштина ових бесмислених плусева и минуса је мој други текст у којем сам рекао шта мислим о теби и сличнима. То те очигледно погодило и разбеснело па си почео да се ''светиш'' плусевима и минусима. Детињарија! Иначе, да није било мог другог текста, испод мог првог би писало отприкике +5 до 7 и -20 до 30 а испод твог обрнуто. Значи, признајем да је било нешто више оних којима се допао твој него мој текст, али боже мој.
Ако си ти ово схватио као неку врсту ''рата'' између тебе и мене, рат проглашавам завршеним и потписујем капитулацију. Победио си тиме што ти је успело да ме натераш да ти се поново обратим. Но овај пораз бих прихватити као свој успех ако би ми успело да натерам тебе да још пар пута прочиташ мој први текст и обратиш пажњу са колико такта и поштовања према г.дину Озму сам написао оно у чему се не слажем са њим. Ако научиш да и ти на сличан, значи пре свега пристојан и културан начин износиш своја мишљења и поштујеш оног са чијим се мишљењем не слажеш, нећеш имати потребе да сам лупаш плусеве и минусе а ја ћу бити задовољан ако ти овај ''рат'' са мном помогне у томе.
Хајде, на крају да се можда у знак помирења сложимо у нечему и тако прекинемо овај циркус . Ипак је најбитније да се наши рукометаши пласирају на ОИ. Мислим да обојица то подједнако желимо, зар не? У здравље!
Још само ово: мој суздржан (не негативан!) став према анализи г.дина Озма значи само то да читам и да јако ценим његове анализе али сматрам да ова није на нивоу неких ранијих, нарочито из тениса. Поздрав и њему!

branko

pre 12 godina

ОК, ко је шта имао да каже – ракао је, ко је шта схватио – схватио је, ко је у шта поверовао – поверовао је . Сваки рат, прави и вербални, најтеже је окончати. Мени није до ратовања. Зато, поздрав и свако добро!

branko

pre 12 godina

Најпре нешто о овом тексту. Молим аутора да ми не замери, али текст ме није импресионирао. Први део у којем описује утакмице (све испред пасуса који почиње текстом ''U odnosu na neka prethodna takmičenja primetna је .....'' ) је потпуно непотребан јер ће овај текст у главном читати они који су гледали утакмице а не верујем да је и некоме ко их није гледао сада интересантан њихов опис.
Анализа појединачних учинака која следи је углавном коректна али не више од тога. По мом мишљењу за оно мало што нам је фалило до злата био је потребан, пра свих бољи Вујин и за мене лично једино он је извесно разочарење! Можда је Станковић требало и више да игра и више да преузима одговорност.
По мом мишљењу, човек који је заслужио да му се посвети највише текста је селектор Вуковић. Написао сам већ да је ово успех и питање је да ли се могло и оно мало више. И г-дин Озмо је приметио да је то постигнуто одличном одбраном и не баш убедљивим нападом. Бескрајно сам радознао да ли је то унапред смишљено или се догодило спонтано. Ако је НЕКО проценио да немамо убојит напад и да се за кратко време ту ништа битно не може поправити и да је у таквој ситуацији једина шанса за неки успех учврстити одбрану, ослонити се на Станића, а у нападу не правити техничке грешке а остало – како буде, тај НЕКО је ГЕНИЈАЛАЦ и пред њим КАПА ДОЛЕ. Он је савршено добро проценио могућности и ограничења овог тима. А ако је све испало случајно (у шта ипак сумњам) онда се бар сад тачно зна шта је са овом екипом могуће а шта није и на чему би требало радити у будућности. Верујем да се ово све односи на селектора Вуковића и можда још неког.
Сребрном европском медаљом морамо бити презадовољни али остаје жал што нису искористили велику, неочекивану шансу да се пласирају на ОИ. Но, ако у априлу екипа буде спремна као што је била сада, шансе свакако постоје.

branko

pre 12 godina

@Krilo
Свако има право на своје мишљење али нема право али, на жалост има могућност, да то мишљење искаже на препотентан и по мало простачки начин. Са таквима не желим никакву комуникацију. Збогом заувек !
@ За остали, пристојан свет
Ја сам током овог ЕП, осим овог, написао на форуму 6 текстова. Не знам колико људи их је прочитало али знам да је то учинило најмање њих 1225 који су о њима дали своје мишљење (1190 позитивно и 35 негативно). Толико људи не разуме рукомет ? Тешко.

Krilo

pre 12 godina

@branko

Tvoj komentar jedan je od glupljih koje sam ikada pročitao. Na osnovu tvoje izjave u analizi učinka naše rerezentacije ne bi trebalo uraditi retrospektivu utakmica? Ponavljam, radi se o NAŠOJ reprezentaciji, ne o Islandu... Opis utakmica je u ovakvom tekstu više nego poželjan, urađen je lepo, sažeto, istaknuti su ključni detalji i vidi se da autor oseća igru, da je voli iz duše i da je s velikom pažnjom gledao svaki meč, najverovatnije i bio na svakom.
Štp se analize učinka igrača tiče, mogu jedino da kažem da je izvanredan. Detaljno su istaknute prednosti i mane svakog našeg rukometaša, sa osvrtom na ranije stanje. Analizirani su njihovi potezi i mogućnosti i autoru na tome čestitam.
Baš me zanima šta je to Branku "korektno i ništa više". Oduvek su mi na živce išli hejteri...
Dalje, kažeš da je većinu teksta trebalo posvetiti Vukoviću?! Bogu hvala, pa ti nisi rukometni novinar, ne bih pročitao nijedan tekst. Ako misliš da je neko smislio plan da osvojimo medalju oslanjajući se na Stanića i nadajući se da će on braniti ovako kako je branio (kao Fort i Lavrov u najboljim danima) i još smatraš da mu treba skinuti kapu, u ozbiljnoj si zabludi... Akcenat je svakako bio na odbrani i na vođenju kontrolisanog pozicionog napada (svako ko bar malo zna o rukometu vidi da ovaj sastav nema potencijal da igra brz, kontraški rukomet)...
Još jednom, svaka čast B92 na lepoj analizi. Ne obazirite se na ove koji znaju samo da pljuju.

schluter

pre 12 godina

Vrhunski napisan članak i s novinarske i sa stručne strane, ali ipak s nekoliko nedostataka.
Gledao sam sve utakmice reprezentacije Srbije na prvenstvu osim protiv Makedonije i potpuno se slažem s napisanim o igri i učincima igrača.
Ipak, u članku su napisane jedna laž i jedna tvrdnja koja još za sada ne stoji.

1. Naime, bio sam među 200-tinjak navijača Hrvatske na polufinalu i u potpunosti priznajem da je tu utakmicu Srbija zasluženo pobijedila. Odigrali su čvršče, bolje se prilagodili sudačkom kriteriju i pametnije iskoristili svoje dobre, a sakrili loše strane. Jedina stvar koja ne stoji je: "U Areni apsolutno niko nije sedeo, svi su stojeći i pevajući bodrili srpski tim." Točno, nitko nije sjedio, ali od izlaska na zagrijavanje pa do kraja utakmice točno se u 4(slovima - ČETIRI) navrata navijalo za reprezentaciju Srbije dok je sve ostalo bilo vrijeđanje Hrvatske. Ta četiri puta su pjevanje himne i u tri navrata povici Srbija, Srbija. Jedino ako se pod navijanjem za Srbiju ne smatra pjevanje četničkih poskočica, psovački slogani i slično.

2. "Naša rukometna reprezentacija nakon ovog šampionata ponovo se ucrtala na mapu evropskih rukometnih sila. Pokazali su i sebi i celoj Evropi da mogu ravnopravno da se nadmeću sa bilo kojim sastavom na svetu..."
Ova tvrdnja jednostavno ne stoji. Naime, Srbija je ovom medaljom samo naznačila da bi to tako moglo biti. Srbija još mora dokazati da na ovoj razini može pobijeđivati na neutralnom terenu i to u kontinuitetu. Tako su 2004. tvrdili i Slovenci, pa su od tada igrali točno 0(NULA) polufinala na bilo kojem natjecanju. Tek sad slijedi pravo dokazivanje, a prilika su kvalifikacije za OI i nakon toga pravi rezultat na OI. Tek tada će se moći reći da se "Srbija ucrtala na mapu evropskih rukometnih sila."
Da li će ovo srebro biti samo priča za jednu noć ili naznaka stvaranja rukometne velesile... Živi bili pa vidjeli.

branko

pre 12 godina

ОК, ко је шта имао да каже – ракао је, ко је шта схватио – схватио је, ко је у шта поверовао – поверовао је . Сваки рат, прави и вербални, најтеже је окончати. Мени није до ратовања. Зато, поздрав и свако добро!

stype@email.t-com.hr

pre 12 godina

cak je vrlo lako moguce da pored Spanjolske i Poljske ne izborite Olimpijske Igre,bas sto je dole napisano tek sad treba da se dokazete.

branko

pre 12 godina

@ Потписивао се ти као Krilo, Centar, Anoreksija или било како друго

Нисам ангажовао пријатеље него сам ја сам изударао оне силне плусеве и минусе. Тиме сам само хтео да ти покажем да ми је јасно и како су настали они предходни плусеви и минуси. Разлика је само у томе што си их ти лупао из дана у дан а ја сам се синоћ зезао неких сат времена. Суштина ових бесмислених плусева и минуса је мој други текст у којем сам рекао шта мислим о теби и сличнима. То те очигледно погодило и разбеснело па си почео да се ''светиш'' плусевима и минусима. Детињарија! Иначе, да није било мог другог текста, испод мог првог би писало отприкике +5 до 7 и -20 до 30 а испод твог обрнуто. Значи, признајем да је било нешто више оних којима се допао твој него мој текст, али боже мој.
Ако си ти ово схватио као неку врсту ''рата'' између тебе и мене, рат проглашавам завршеним и потписујем капитулацију. Победио си тиме што ти је успело да ме натераш да ти се поново обратим. Но овај пораз бих прихватити као свој успех ако би ми успело да натерам тебе да још пар пута прочиташ мој први текст и обратиш пажњу са колико такта и поштовања према г.дину Озму сам написао оно у чему се не слажем са њим. Ако научиш да и ти на сличан, значи пре свега пристојан и културан начин износиш своја мишљења и поштујеш оног са чијим се мишљењем не слажеш, нећеш имати потребе да сам лупаш плусеве и минусе а ја ћу бити задовољан ако ти овај ''рат'' са мном помогне у томе.
Хајде, на крају да се можда у знак помирења сложимо у нечему и тако прекинемо овај циркус . Ипак је најбитније да се наши рукометаши пласирају на ОИ. Мислим да обојица то подједнако желимо, зар не? У здравље!
Још само ово: мој суздржан (не негативан!) став према анализи г.дина Озма значи само то да читам и да јако ценим његове анализе али сматрам да ова није на нивоу неких ранијих, нарочито из тениса. Поздрав и њему!

schluter

pre 12 godina

@ Daniel
"Pa dobro Schluteru sta si ocekivao aplauze ..."

Ja sam očekivao točno takvu atmosferu i ovdje ne ulazim u raspravu je li to dobro ili ne, je li zasluženo i druge polemike.
Jednostavno sam istaknuo da je u ovom, inače vrhunskom članku, napisana laž da su "svi bodrili srpski tim" jer to jednostavno nije istina budući da je navijanje tijekom utakmice 95% vremena bilo usmjereno na vrijeđanje Hrvatske, a ne na potporu reprezentaciji Srbije.
Svatko tko je bio na utakmici i imalo je razuman i objektivan će se složiti s tom konstatacijom.
Kao što rekoh, ne ulazim u raspravu tipa "vi ste ono pa smo mi ovo" i tako u nedogled, već jednostavno ističem činjenicu da je članak u tom dijelu neistinit.

Anaksagora

pre 12 godina

Branko, ne znam na koje si svoje ranije komentare mislio, ali ovde se nisi bas istakao preporukama. Hahaha... :-)
Inace, svaka cast momcima! Samo da odemo na OI!

Poreč

pre 12 godina

Ključni problem srpske repke kada ne bude domaćin će biti taj što joj napad traje caa 2 minute a nakon toga ako se ne zabije gol jedan igrač pada kao da je povređen i sudac svira prekid odnosno zaustavlja kontru protivnika. Dvostruka izmjena za napad i bezidejno kruženje bez želje za udarac i prođe dvije minute to sudci neće tolerirati kada budete gosti. To je moglo prolaziti prije pet-šest godina ali više ne.

djordje

pre 12 godina

Srebro osvojeno srcem, zlato izgubljeno zbog lose karme prouzrokovane spaljenim automovilima i bacenom flasom. Ovo zlato su prokockale sitne duse iz navijackih redova. Koliko li cemo ih jos trpeti?

Daniel

pre 12 godina

Pa dobro Schluteru sta si ocekivao aplauze i da vas kitimo ruzama?Zar ste vec zaboravili kako ste se vi ponasali prema nasim rukometasima na sp u hrvatskoj?Pretili ste nasu reprezentaciju bombom, niste stavili nasu zastavu u Zadru i niste dopustili nase navijace ni da udju da gledaju utakmice a da nepricam za zvizdanje himni sto je bilo na svakoj utakmici Srbije i pevanjem ubi ubi ubi srbina itd itd itd. Vas izgleda pamcenje dobro ne sluzi. Svaka cast nasim momcima i nasoj reprezenatiji jedno VELIKO HVALA!!Ostavili ste srce na teren.

patriot

pre 12 godina

Evo nesto sto je mozda isto tako vazno:

Nemacka televizija SPORT1 je pokazivala jako puno utakmica. Jedan od strucnjaka je Stefan Krecmar, cuveno nemacko levo krilo, i u nemackim mmedijama jako prezentan. I evo jedan od njegovih komentara u pilufinalu(smisao): "nisam znao da je Beograd tako interesantan grad, super je za izlazak, ljudi su super, i mogu svkome da preporucium da dodje ovde preko vikenda"
Inace Krecmar zivi u Berlinu, pre je imao emisiju na MTVu...

cool... :-)

dule nbg

pre 12 godina

Ja tvrdim, da u bilo kom sportu, kad nasa reprezentacija ostavi srce na terenu, rezultati nikad nisu izostajali... Pozitivnih i negativnih primera ima mnogo, necu se ni truditi da nabrajam.

Ali ipak, moram fudbalere da spomenem:)...

P.S. Svaka cast za rukometase, konacno su nas obradovali. Zao mi zlata samo zbog plasmana na OI, inace mi i ovo srebro ima najjaci sjaj...

Milan

pre 12 godina

prezadovoljan sam onim šta je reprezentacija pokazala na EP i smatram trenera najzaslužnijim za rezultat, konačno Srbija je igrala kao EKIPA a ne kao zbir pojedinaca. Sa druge strane svestan sam ograničenja ovog tima zbog (ne)kvaliteta igrača. Većina naših igrača su stariji, iskusni igrači i pitanje je do kada će moći da traju na ovom nivoui ko će da ih zameni. Manojlović i posebno Čutura su odigrali preko očekivanja, ja sam se iskreno nadao da ću gledati Nenadića na tom mestu, zapravo od pojave ovog mladog igrača ja se nadam renesansi našeg rukometa. Na žalost na njemu se vide tragovi teških povreda ali sa protokom vremena se nadam da ćemo imati priliku da vidimo kakav virtuoz je trebao postati. Ni razvoj drugih talenata iz trofejne juniorske generacije, Šešuma i Prodanovića ne ide kako treba. Kako stvari stoje na budućim takmičenjima moći ćemo se uvek osloniti na Ilića, Vujina, ja se nadam Nenadića između njih i kolektivni duh i čvrstu odbranu. To bi trebalo biti dovoljno za 5-8 mesto, ako se još ponešto poklopi i za malo više. Da bi smo postali stalni kandidat za "nešto više" potrebna su nam bolja izdanja krila Prodanovića, Nikčević sa EP i kvalitetan pivot (a njega nema). Takođe ono što najviše boli je da nema kvalitetnijih mlađih igrača koji bi vremenom popunjavali tim i doneli novi kvalitet. Zato bi ovaj uspeh pun značaj dobio tek ako podstakne mlade da igraju rukomet, ako se popravi rad u klubovima pa da se za 10-tak godina vratimo u vrh, tamo gde smo realno bili 90-tih, makar kvalitetom igrača.

goga

pre 12 godina

Odlicna analiza nekoga ko dobro poznaje rukomet.Nadam se da cemo imati razloga i prilike da citamo neke nove analize posle Olimpijade u Londonu!Momci su uspeli da naciju ponovo zainteresuju za rukomet igrom sa mnogo pozrtvovanja.Zelim im jos mnogo uspeha a samim tim i nama radosti.

Bejn

pre 12 godina

Dalibore Čutura, gdje si bio sve ove godine? Ti si taj igrač koji nam je nedostajao! Ti si naš Balić! Trebao si odmah naslijediti Neđu Jovanovića na toj ključnoj napadačkoj poziciji srednjeg beka; svojom kreativnošću, driblingom i prodornošću povezati lijevu i desnu stranu do tebe a tu su se godinama nalazili naši najjači igrači Ilić i Vujin, a isto tako povezati pivote i krila ko god je bio u reprezentaciji. Ovako, sad, na zalasku karijere kao debitant sa srebrom oko vrata sve izgleda kao priča o propuštenom…
U svakom slučaju tebi hvala što si prihvatio ovaj zakasneli poziv.

Anaksagora

pre 12 godina

Hahahahahaha... Branko, jesi li ovo angazovao neku svoju ekipu da pozitivno ocenjuje tvoje, a negativno komentare protiv tebe? Hahahahaha... Na internetu se stvarno svakakvi javljaju, ali ti si nesto drugo...
Krilo je imao otprilike 110-7 juce, a gledaj sada. Isto se odnosi i na tvoj prvi komentar, juce si imao oko 20-105, a sad si ih popravio angazujuci drugare... Auuuu, skoro se nisam ovako lepo nasmejao...

dragoljub

pre 12 godina

APSOLUTNA VELIČINA HTENJA ZA USPE I PRIKAZIVANJE VREDNOSTI SRBIJE JESTE DOMINIRALA I USPEHOM VELIĆANSTVENIH RUKOMETAŠA REPREZENTACIJE SRBIJE.
NEKA SE TOG POZITIVNOG PRIMERA PRIKLONE SVI U SRBIJI

Anaksagora

pre 12 godina

@branko

Samo ću pretpostaviti da se meni obraćaš (pretpostavka je rezultat tvoje priče o minusima i plusevima, koju sam ja započeo), pošto vidim da repliciraš Krilu, Centru, Anoreksiji... Moj potpis je „Anaksagora“, a ne anoreksija. To je bolest. Dotični je grčki filozof, ali ti njegovo ime očigledno ništa ne znači. Potpuno je druga priča zašto za gospodina nikad nisi čuo, pa ovom prilikom u to neću ni zalaziti.
A pro po članka i komentara na isti... Tekst sam pročitao prekjuče i nakon što sam pregledao komentare ostavio sam i svoj, šaleći se na račun preporuka kojima se hvališ, a kojih u najmanju ruku nije bilo. Približan odnos pluseva i minusa koje sam zatekao naveo sam u prethodnom komentaru, nakon što sam zapazio da si se bacio na „samopreporučivanje“. Lepo je što si to sam javno priznao... Znaš onu narodnu – ko prizna...
Elem... Odmah da ti pojasnim da ja nisam osoba koja je ostavila komentar pod imenom „Krilo“. Vidim da ti ta pretpostavka (pogrešna) čini centralnu osovinu komentara, pa smatram da je najbolje odmah to naglasiti. Moderatori to lako mogu da provere pogledom na IP adrese.
Dakle, ja nikakve komentare nisam ni „plusirao“ ni „minusirao“. Sumnjam da je to činio i g-din Krilo. Pretpostavljam da se nije ni vraćao na ovaj članak, pošto bi verovatno i od njega dobio odgovor da je imao prilike da pročita tvoje zanimljive opaske. Iz navedenih premisa sledi jednostavan zaključak da si ti jedina osoba koja je ovde sama sebi ocenjivala komentare. Ponavljam, lepo je što si priznao. Čestitam!
Sledeća stvar, a mislim da ovde govorim kako u svoje, tako i u ime g-dina Krila i svih ostalih od kojih si dobio minuse na komentare... Smatram da tvoje obraćanje autoru analize nije bilo ni taktično ni puno poštovanja, kako tako ponosno navodiš. Arogantno i bezobrazno si konstatovao da je prvi deo nepotreban, a drugi nedovoljno dobar. Da nisi možda Lino Červar lično, pa dopuštaš sebi tako bahate i teške reči?
G-din Krilo te je lepo pitao, a ti nisi odgovorio, odakle ti ideja da u finalnoj analizi učinka naše reprezentacije nakon osvojene srebrne medalje na EP u rukometu u Beogradu ne treba dati kratku retrospektivu odigranih mečeva?! Ipak, razumeću da je to tvoj stav, tako da ono što ti se ne dopada nisi morao ni da čitaš. Mnogo važnije pitanje je ono drugo, a glasi, citiram, „šta je Branku korektno i ništa više“ u sagledavanju pojedinačnih učinaka naših igrača? Šta nedostaje i šta nije tačno? Analiza je urađena temeljno i bez greške. Imaš li ti možda nešto uzvišeno da dodaš osim neverovatne konstatacije (koju sada svaki laik može da iznese jer je najočiglednija i svakako se ničim ne može osporiti) da nam je za zlato nedostajao bolji Vujin? Ako već kritikuješ nečiji rad, naročito nekoga ko se odlično razume u materiju, moraš imati i neki kontraargument.
Vidim da očajnički potenciraš kulturu i pristojnost u odgovorima meni i g-dinu Krilu. Zaista mi je nejasno šta je u komentarima bilo nekulturno, prostački, da ne navodim ostale epitete koje si iskoristio? Vidiš, neprestano pričanje o kulturi niti će tebe učiniti više, niti mene ili bilo koga drugog manje kulturnim.
Za kraj, stvar koja na najbolji način pokazuje koliko (ne)pažljivo zaista pratiš i čitaš tekstove na B92. Autor rukometne analize zove se PREDRAG Ozmo, dok nam teniske poslastice priprema SAŠA Ozmo. U kom su spomenuta dvojica srodstvu nemam pojma, ali sam prilično siguran da se radi o dve različite osobe.
Jedina stvar u kojoj se s tobom slažem je da su Sašini tekstovi o tenisu izvanredni.