Treći sudija rešenje za probleme Superlige ?

Početak košarkaške Superlige obeležile su neizvesne utakmice, rasprava na temu koja je liga bila jača - Goodyear ili EFES, i standardna, priča o regularnosti takmičenja, odnosno sudjenju. Kao posledica žalbi više prvoligaških klubova na sudije koje se od početka Superlige biraju kompjuterom, iz košarkaške organizacije najavljuju mogućnost potrage za rešenjem – uvodjenjem trećeg sudije koji bi povećao preglednost na terenu i mogućnost pravilnijeg odlučivanja.

Milan Pavlica i Igor Vujičin B92
Pošaljite komentar
 1. Na pocetku godine u izjasnjavanju pred novinarima nase velike kosarkaske zvezde kao sto su Danilovic, Dalipagic, Divac a kasnije i Obradovic i Ivkovic objasnili su ljudima vrlo prosto i jednostavno koliko je nekorisno da ekipe iz nase Efes prve lige igraju u Jadranskoj ligi. Posle godinu dana spektakularnih prenosa na Pink televiziji nase odbegle ekipice se vracaju na svoje ognjiste ne shvatajuci pritom da upravo u toj Jadranskoj ligi nisu pokupili nista od onog kvaliteta koji su tako zeljno iscekivali.
  A onda zauzimajuci svoje pravo mesto na domacoj sceni(ili ti u svome selu) shvataju da je sve to bilo uzaludno i ne zeleci da priznaju svoju veliku gresku pokrecu veliku hajku na sudije. Imaju li stvarno to za pravo. Da li nam je odjednom posle toliko godina potreban taj famozni treci sudija koji ce verujem na kraju takodje ispasti kriv zato sto Buducnost ili Crvena zvezda nisu mogli nekog da pobede.
  E pa gospodo gadno ste se prevarili. Ne postaje se sampion preko noci. Morate prepoznati i priznati sebi svoje greske. A trenutno vas najveca greska je ta sto ste se ikad odlucili za ucestvovanje u Jadranskoj ligi. Ako ja lazem osvrnite se na tabelu iste te lige i videcete da od prvih pet mesta tri zauzimaju nase ekipe a onda pogledajte sadasnju Super ligu i videcete koja mesta zauzimaju ovi nasi Jadran ligasi i bice vam sve jasno.
  Ostavite sudije na miru i budite realni. A realnost kaze da zasluzujete onoliko koliko pokazete na terenu.
  TRENUTNO TO JE MALO.
  (Oskar, 8. april 2004 20:25)

  # Link komentara