Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.10.2017.

16:45

Nije imao za kopačke, a danas je zvezda PL

Fuidbaleru Votforda Ričarlisonu nije dugo bilo potrebno da postane iznenađenje Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Nije imao za kopačke, a danas je zvezda PL
Getty Images

On je sa 20 godina u dresu 'Stršljenova' u prvih sedam utakmica upisao tri gola.

Ipak, da je trnovit put do uspeha potvrda je i priča Brazilca koji je engleskim medijima otkrio da pre četiri godine nije imao ni za kopačke.

"Odrastao sam u faveli gde smo svi bili siromašni i fiudbaalu starim sandalama, a o kopačkama smo mogli samo da sanjamo, rekao je Ričarlison i dodao kako mu je najveća želja bila da zaigra u Premijer ligi koja se verno pratila svakog vikenda preko malih ekrana. Zaljubio sam se u brzinu igre, taj tempo me oduševljavao. Govorio bih svom ujaku: 'Jednog dana i ja ću igrati tamo”.

Brazilac je svoj san ostvario, iako je do pre četiri godine igrao u lokalnom klubu Realu Noesteru, gde ga je zapazio biznismen Velasko, koji je u njemu prepoznao kvalitetu i kupovinom prvih kopački promenio život.

"Od tada se sve jako brzo događalo. Jednog dana živeo sam u Riju gde je pritisak takav da ne možeš da izađeš na ulicu ako izgubiš utakmicu, a već idućeg našao sam se na terenu najbolje lige na svetu", rekao je dvadesetogodišnjak.

On je ispirčao da je u vreme kada je igrao u brazilskoj ligi da su ga navijači, posle svakog gostujućeg poraza , dočekali na aerodromu kako bi ga izvređali i pretili mu, a posebno je bilo napeto u vremenu kada je igrao za Fluminense.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu