Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.05.2017.

10:10

Defo u Bornmutu – 130.000 nedeljno, 6 mil godišnje

Džermejn Defo, centarfor Sanderlenda i jedan od najboljih napadača u istoriji Premijer lige, od naredne sezone nastupaće za Bornmut.

Izvor:

Autor:

Defo u Bornmutu – 130.000 nedeljno, 6 mil godišnje
Getty Images

'Crne mačke' ispale su još sredinom aprila iz elite, a tridesetčetvorogodišnji engleski reprezentativac postigao je 15 od samo 29 pogodaka kluba u ligi.

Kako prenosi Miror, bivši centarfor Vest Hem Junajteda, Totenhem Hotspura, Portsmuta i Toronta postigao je dogovor sa menadžerom 'Trešnjica' Edijem Hauom o trogodišnjoj saradnji, a prema istim navodima godišnje će zarađivati preko šest miliona funti godišnje, odnosno 130.000 nedeljno.

Defo se probio upravo na stadionu 'Din Kort', na kom je kao pozamljen igrač matičnog Vest Hema postigao 18 golova na 29 susreta, od kojih je čak 12 došlo na deset uzastopnih utakmica.

Momak iz Bektona sedmi je najbolji stelac u istoriji najjače lige sveta sa 158 golova, dok je dres 'Tri lava' nosio 56 puta i postigao 20 pogodaka, a postoje šanse i da se nađe među putnicima za Mundijal u Rusiji naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu