Nova vest
Fudbal

Subota, 20.08.2016.

18:00

Premijer liga: Preokret Čelsija, poraz Liverpula

Ekipa Čelsija slavila je na gostovanju Votfordu posle preokreta 2:1 (1:0), dok je Liverpul poražen kao gost u Burnliju 2:0 (2:0), u drugom kolu Premijer lige.

Izvor:

Autor:

Premijer liga: Preokret Čelsija, poraz Liverpula
Getty Images

Drugi klub iz Londona stigao je do prve pobede, Totenhem Hotspur pobedio je Kristal Palas pred svojim navijačima minimalnim rezulatom – 1:0 (0:0).

U preostala dva susreta u tradicionalnom terminu videli smo dva trijumfa gostiju – Everton je stigao do prva tri boda u Vest Midlendsu protiv Vest Bromič Albiona 2:1 (1:1), a Hal Siti u Velsu nad Svonsi Sitijem – 2:0 (0:0).

Na otvaranju kola u petak uveče, Zlatan Ibrahimović predvodio je Mančester Junajted do nove pobede, dok je u prvom okršaju subotnjeg programa Mančester Siti takođe bio siguran.

Dan zatvaraju šampion Lester Siti i Arsenal derbijem kola na 'King Power' stadionu.

U nedelju se sastaju Sanderlend i Midlsboro, dok tačku na drugu rundu sezone na Ostrvu stavljaju Vest Hem Junajted i Bornmut u ponedeljak.

Delovalo je da će Antonio Konte već u svom drugom meču u Premijer ligi pretrpeti svoj prvi poraz na klupi 'Plavaca', ali su se Miši Batšuaji i Dijego Kosta pobrinuli u samom finišu da ipak ne bude tako.

Prethodno je, posle prvog poluvremena bez golova, Etijen Kapue, svojim drugim golom u sezoni, doneo prednost 'Stršljenovima', koji su je potom čuvali sve do deset minuta pre kraja. Međutim, pridošlica iz marsejskog Olimpika Miši Batšuaji u 80. minutu koristi lošu intervenciju Eurelija Gomesa, koji ispušta loptu posle šuta Edena Azara, a Francuz posle samo sedam minuta na terenu lako trese mrežu.

Nastavio se pritisak gostiju, da bi se ispostavilo da je Konte i te kako pogodio sa izmenama jer su još dvojica igrača koja su ušla u igru doneli totalni preokret i pobedu svom timu. Igrao se 87. minut kada je Cesk Fabregas sjajno presekao akciju domaćina, a potom poslao neverovatan pâs preko celog terena do Dijega Koste – koji udarcem kroz noge Brazilca donosi veliko slavlje gostujućim navijačima.

Nemanja Matić ustupio je svoje mesto upravo Fabregasu u 78. minutu, dok je Branislav Ivanović još jednom odigrao ceo susret.

S druge strane, L'pul je na gostovanju povratniku u elitu probudio decenijske duhove, barem kada se radi o snu o tituli. Krenulo je fenomenalnom pobedom nad Arsenalom u Londonu, ali je igra odbrane ovoga puta bila još gora, pa je domaćin proslavio prvu pobedu nad Liverpulom ikada.

Ništa gostima nije vredelo to što su imali šest puta više šuteva od domaćina (13:2), kao i preko 80 odsto vremena loptu u svojim nogama, kada nisu uspeli da savladaju Toma Hatona. S druge strane, 'Redsi' su se već u drugom minutu našli u zaostatku, posle očajnog dodavanja Natanijela Klajna.

Endi Grej presekao je njegov poprečan pâs i uposlio Sema Vouksa na ivici kaznenog, a ovaj lako savladao Simona Minjolea. Nije uspeo tim Jirgena Klopa da odgovori golom, da bi konačan rezultat susreta, već u 37. minutu, postavio asistent kod prvog gola, posle asistencije najskupljeg igrača u istoriji kluba Stivena Defura.

Pristup igre gostiju ostavio im je ogroman prostor, a Grej je školsku kontru završio na odličan način, posle nekoliko vezanih driblinga pre ulaska u kazneni i šuta u dalji ugao. Bivši igrač Crvene zvezde Marko Grujić tako neće po lepom pamtiti debi u najjačoj ligi sveta, pošto je u 78. minutu zamenio Adama Lalanu, dok Lazara Markovića nije bilo ni u protokolu.

Totenhem se dugo mučio na Vajt Hart Lejnu protiv Kristal Palasa, ali je goste iz Londona ipak slomio novajlija Vinsten Vanjama pogotkom u 82. minutu, na asistenciju Harija Kejna.

Za tri boda Hala u Velsu pogađali su Šon Maloni u 79, odnosno Abel Ernandes u drugom minutu nadoknade, dok su Ronaldu Kumanu prvu pobedu na klupi 'Karamela' doneli Kevin Miralas i Garet Beri, pošto je prethodno Garet Mekoli doveo domaće u vođstvo posle devet minuta igre.

Premijer liga – drugo kolo:

subota:
Stouk – Mančester Siti 1:4 (0:2)
Aguero 26, 37, Nolito 86, 90+5
Svonsi Siti – Hal Siti 0:2 (0:0)
Maloni 79, Ernandes 90+2
Totenhem – Kristal Palas 1:0 (0:0)
Vanjama 83
Votford – Čelsi 1:2 (1:0)
Kapu 55 - Batšuaji 80, Kosta 88
Vest Bromvič Albion – Everton 1:2 (1:1)
Mekoli 9 - Miralas 45+2, Beri 60
Barnli – Liverpul 2:0 (2:0)
Vouks 2, Grej 37
18.30 Lester Siti – Arsenal

nedelja:
14.30 Sanderlend – Midlzboro
17.00 Vest Hem – Bormut

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu