Nova vest
Fudbal

Petak, 19.08.2016.

22:49

Ibrahimović je već Bog 'Old Traforda'!

Zlatan Ibrahimović rekao je Eriku Kantoni po dolasku u Mančester junajted da želi da postane Bog 'Old Traforda' i očigledno se nije šalio.

Izvor: B92

Autor:B92

Ibrahimović je već Bog 'Old Traforda'!
Getty images

Junajted je slavio protiv Sautemptona sa 2:0 u prvom meču 2. kola Premijer lige, a fantastični švedski napadač je postigao dva gola i posle gola i na premijeri već je preuzeo čelo liste strelaca.

Bio je to debi Žozea Murinja, Zlatana Ibrahimovića i Pola Pogbe u zvaničnim mečevima na Old Trafordu i može se reći da je ispit uspešno položen. Engleski velikan pokazao je u drugom polovremenu deo moćne igre koju je Portugalac tek počeo da gradi.

Nije Junajted blistao protiv Sautemptona u prvom delu iako je dominirao u posedu, ali upravo je Ibrahimović tip igrača koji rešava ovakve mečeve i donosi titule.

U 36. minutu Vejn Runi posleo je solidan centaršut sa desne strane, a Zlatan je pokazao koliko je moćan u skoku. Sa oko 11 metara je nadskočio rivala i glavom poslao loptu u nebranjeni deo mreže.

Za Junajted je na ovom meču debitovao i najskuplji igrač u istoriji fudbala Pol Pogba, odigrao je ceo meč i pokazao je deo svog ogromnog potzencijala u nekoliko situacija.

U drugom poluvremenu tim Žozea Murinja igrao je sve bolje, oslobodio se i Pogba, a posle faula Klasija u 52. minutu Zlatan je iskoristio penal i tako postavio konačan rezultat.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata iako je domaćin imao još nekoliko ozbiljnih šansi. Sautempton nije ozbiljnije pripretio, a ceo meč za goste odigrao je Dušan Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu