Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.05.2016.

11:30

Preteče Lestera – od Marakanaza do "ružne" Grčke

Voleli Holivud ili ne, ali filmski scenariji sa autsajderima koji postanu heroji nikad neće izaći iz mode.

Izvor: B92

Autor:B92

Preteče Lestera – od Marakanaza do
Foto: Getty images

Ovosezonska bajka Lester Sitija u Premijer ligi je kao stvorena za filmske studije u Los Anđelesu, ali najveće iznenađenje u fudbalu u poslednjih desetak godina nije prvo čudo koji je priredio neki "otpisani".

Ne dešava se često da tim koji se prethodne sezone borio za opstanak, sa igračima iz druge, treće lige, osvoji titulu ispred Mančester Junajteda, Arsenala, Čelsija, Sitija i Liverpula, ali fudbal je čudna igra u kojoj svako ima šansu, ukoliko zna da je iskoristi.

Takvih situacija je sve manje poslednjih godina, kako novac igra sve veću ulogu u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, ali dok god su moguće, "mali" klubovi će uvek imati razloga za nadu, a fudbal s pravom nositi epitet najpopularnijeg sporta na planeti.

Podsetimo se deset velikih iznenađenja u fudbalu koja su u rangu sa Lester Sitijem, u kojem redosled nema kvalitativni karakter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu